De leukste cadeautjes voor je 2- of 3-jarige

De leukste cadeautjes voor je 2- of 3-jarige

De wereld door de ogen van een peuter is magisch en vol ontdekkingen. In deze fase van hun leven groeien ze in een razendsnel tempo, ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden en vormen ze hun persoonlijkheid. Als ouder, grootouder of verzorger is het geweldig om deze reis van dichtbij mee te maken!

Wil je graag een leuk cadeau kopen voor je peutertje dat hun ontwikkeling stimuleert en hun nieuwsgierigheid prikkelt? In deze blog ontdek je welk speelgoed het beste past bij je kleine Flamingo! 🤗

Je peuter krijgt steeds meer zelfbewustzijn en zoekt steeds vaker zijn/haar grenzen op. De peuterpuberteit is aangebroken, hoera 🤣! In deze levensfase ontdekt je kleintje veel, dan is het ook ideaal om daarop in te spelen.

Waarin heeft je kindje interesse? Imiteert hij/zij mama/papa of grote broer/zus? Dan is pretend-play speelgoed ideaal voor jouw peuter. Bij Pretend Play spelen kindjes een situatie na. Zo kunnen ze doktertje of verkoper spelen. Heel leuk! 

Wij sommen alvast onze 5 favoriete producten voor je op! 

5 Flamingo favorieten

 

  1. Timio | Audio- & Muziekspeler €95.95
  2. Cleverclixx | Magnetisch Bouwen vanaf €44
  3. Scoot and Ride | Step Highwaykick 1 €109.95
  4. Jaq Jaq Bird | Krijtboekje vanaf €22.95
  5. HeyClay | Speelklei vanaf €5.50

 

  Wist je dat je op de shop op prijs kan filteren? Supermakkelijk! 

Waar zijn die keukenchefs?

Pretend play is zo leuk voor kindjes! Zo leren ze op een speelse manier problemen oplossen, samenwerken met andere kindjes en flexibel denken. Je laat de creativiteit van je kindje dus de vrije loop.

Wist je trouwens ook dat pretend play de taalontwikkeling en communicatievaardigheden bevordert? Tijdens een rollenspel gebruikt je kindje allerlei woorden uit zichzelf of van andere kindjes.

Verkleden, winkeltje of muziek spelen... pretend play ofwel doen alsof is eindeloos! Is je kindje gefascineerd door eten of koken? Dan is een speelwinkeltje met leuke accessoires een superleuk cadeau!

We hebben verschillende mooie houten speelsets die duurzaam zijn om mee te spelen. Zo zijn de houten speelsets van Janod superfijn! Een fruittaart versieren, een aperitiefje maken of de tafel dekken? Je kindje kan zich culinair volledig uitleven. 🤗

Andere merken zoals Kid's Concept, Le Toy Van of Tender Leaf Toys hebben ook mooie kinderkeukentjes en accessoires voor uren speelplezier!

Bekijk ons assortiment van keukentjes.

 

Laat de fantasie van je kindje de vrije loop!

Is je kindje nu al een geboren verkoper? Of shopt je kindje liever lekker eten? Tijd om dit te ontdekken! 

Ook hier verbeteren kindjes hun taalvaardigheid en leren ze samenwerken en overeenkomen met andere kindjes! Als twee kindjes tegelijkertijd graag de verkoper spelen, moeten ze natuurlijk overeenkomen wie deze rol eerst mag opnemen. Zo leren ze op een speelse manier omgaan met hun gevoel en/of kleine frustraties.

Bij De Gele Flamingo vind je alles om het winkeltje spelen compleet te maken. Zo zijn er leuke winkelmandjes, karretjes of kassa's. Door de leuke kleurtjes en het duurzame ontwerp is het superfijn om winkeltje te spelen.

Bekijk ons assortiment van winkeltje spelen.

 

Voor echte paardenliefhebbers!

Juu juu paardje! Hoe cool zijn de stokpaardjes van By Astrup? Net een echt paardje om in galop te springen! 🐴

Deze stokpaardjes zijn niet alleen superleuk, ze zijn ook goed voor de grove motoriek van je peuter. Je kindje maakt andere bewegingen zoals op één been springen! 

 Bekijk ons assortiment van ByAstrup.

 

 


Timio: Dé vervanger van de tablet!

Heeft je kindje te veel schermtijd? En wil je dit verminderen, maar je kindje toch nog educatief laten spelen? Dé vervanger voor het digitale scherm zoals televisie of i-pad, is de audiospeler van Timio! Dit is super populair voor kindjes vanaf 2 jaar.

Timio is een interactieve en educatieve audio- en muziekspeler zonder beeldscherm die de fantasie van je kindje stimuleert en de woordenschat vergroot. Zo leert je peuter over verschillende kleuren, groenten en fruit of dieren. Daarnaast kan je kindje verhaaltjes beluisteren of liedjes leren.

Er zijn twee instellingen: ofwel selecteer je de 'vraag/antwoord' ofwel de 'zonder vragen'. Bij vraag/antwoord krijgt je kindje een vraag zoals 'Duid de appel aan' en moet je kindje dus het juiste icoontje aanduiden. Wilt je kindje liever zelf op icoontjes drukken? Selecteer dan de functie 'zonder vragen'.

Timio is perfect om mee te spelen vanaf 2 jaar, want het is makkelijk te bedienen met kleine kinderhandjes. De magnetische disks zijn eenvoudig te vervangen door je peuter. Je klikt het er in 1, 2, 3 op!

Extra handig: de Timio is stevig, dus kan zeker tegen een stootje.

Wordt je kindje ouder? Dan zijn er ook heel wat spelletjes. Timio is fijn voor kinderen tot 6 jaar. 😊

Bekijk ons assortiment van Timio.

 

 

Crea-time voor peuters

Je kindje is nu 2 of bijna 3 jaar en kan al iets geavanceerder creatief spelen. Ken jij de Djéco kleurplaten met waterpen al? Vul de pen met water en je kindje kleurt de mooiste waterplaten in. Als de kleurplaat droog is, kan je kleintje ze opnieuw inkleuren.

Ook de scratch knutselsets zijn leuk! Kras met het houten stokje de krasplaat en laat je kindje verschillende voertuigen, figuurtjes of diertjes ontdekken!

Stempelt je kindje graag? De stempels van CréaLign zijn dankzij hun ergonomische vorm makkelijk vast te pakken, perfect voor de kleine handjes! Stempeltje gezet? Kleur dan het figuurtje in!

Extra leuk om de tekeningen te versieren met leuke stickers.

Ook de doodle krijtboekjes van Jaq Jaq Bird zijn perfect voor peuters en leuk voor on-the-go, bijvoorbeeld op restaurant of vakantie. Geen geknoei met vlekken of stof, met de stofvrije krijtjes teken je op de zwarte afwasbare bladeren. Handig 😁!

 Bekijk ons assortiment van knutselsets & Doodle boekjes

 


Maak samen de leukste figuurtjes in klei!

Ken jij het merk HeyClay al? 😁

Deze toffe klei geeft uren speelplezier en is educatief voor kids vanaf 3 jaar. Het stimuleert kids om creatief bezig te zijn. Kindjes leren namelijk vormen kneden, diertjes maken en nieuwe kleuren kennen. Via de app (makkelijk te downloaden in Google Play of in de App Store) met instructies zien kindjes makkelijk hoe ze de creaties kunnen maken.

Extra handig: de klei plakt niet en droogt snel. Na 24 uur is de klei uitgehard en kunnen kindjes met de zelfgemaakte figuurtjes spelen. Heb je nog klei over? Bewaar dit dan goed in een afgesloten potje. Veel kleiplezier!

Bekijk ons assortiment van HeyClay.

 

 


Laat je kindje de wereld van het magnetisme ontdekken! 

Let's play! Ontdek samen met je peutertje de magie van magnetisch bouwen. Dit speelgoed wordt steeds populairder en wordt vaak ingezet in scholen.

Het grote voordeel? Magnetisch bouwen stimuleert de fijne motoriek, de hand-oogcoördinatie en het ruimtelijk inzicht. Je kindje kan eindeloos veel bouwen! Een kasteel, toren, of racebaan? Alles kan!

Introduceer het magnetisch bouwen met de leuke figuurtjes van SmartMax. Dit merk is specifiek gemaakt voor kids vanaf 1 jaar, dus supermakkelijk te gebruiken voor je peutertje! De figuurtjes zijn groot genoeg en passen dus makkelijk in kleine kinderhandjes.

Kan je kindje al goed bouwen? Dan kan je overstappen naar merken voor oudere kids! De magnetische tegels van het Belgische merk Cleverclixx zijn stevig, veilig en bevatten sterke magneten. Het kan dus zeker tegen een stootje, waardoor je kindje er nog lang mee kan spelen!

Wist je trouwens ook, dat bij elke verkochte set, Cleverclixx organisaties steunt die moeders en kinderen helpen? Wat een mooi initiatief! 💛

Bekijk ons assortiment van magnetisch bouwen.

 


Samen onderweg met je kindje

Ideaal cadeau voor je peutertje? De eerste (loop)fiets! Een loopfiets stimuleert de motorische ontwikkeling en het evenwicht van je kids. Een ander groot voordeel aan de loopfiets is dat het de overgang naar een fiets met pedalen makkelijker maakt.

Hoe gaat dit? Kindjes op een loopfiets bewegen steeds sneller en op een gegeven moment doen ze hun voetjes van de grond. Zo leren ze alvast evenwicht te behouden.

Zowel de First Go loopfiets van Banwood als de Trybike (met 3 of 2 wielen) zijn superfijn als eerste fiets. Vanaf 2,5 tot 5 jaar rijdt je kleintje rond met deze tijdloze & duurzame loopfietsjes.

Wist je dat het stuur van de First Go Banwood aanpasbaar is van 66 tot 72 cm? #Handig

Kies je liever voor pedalen? Dan zijn er de supermooie driewielers van Banwood geïnspireerd op het oldschool retro ontwerp. Vanaf 2 tot 6 jaar fietsen kindjes op deze driewieler. Extra leuk: de fiets wordt geleverd met een mandje, fietsbel en duwstang.

 Bekijk ons assortiment van driewielers & loopfietsen.

 

 

 

Glijden maar!

Hoe cool is het om thuis een glijbaan en ballenbad te hebben? 😁 De droom van peutertjes! De indoor glijbanen van het Duitse merk Jupiduu hebben een tijdloos ontwerp en passen dus mooi in elke woonkamer! Een ballenbad erbij maakt het spelen natuurlijk extra leuk!

Kies voor de veilige ballenbaden van Jupiduu zelf of Moje. De ballenbaden hebben zachte randen, ideaal voor (vaak) hevige peutertjes tijdens het spelen.

Extra leuk: voor elke Jupiduu glijbaan die gekocht wordt, plant Jupiduu een boom.

 Bekijk ons assortiment van glijbanen & ballenbaden.

 

Prikkel de creativiteit van je kindje!

Ook Modu is fijn voor de fijne en grove motoriek: Een raket, racewagen, of wipplank? Je kan het je zo gek niet bedenken of het is mogelijk met de modulaire zachte blokken van Modu! 😍 

Dit open einde speelgoed is goed om te leren balanceren en rijden. Kids kunnen hier op hun eigen tempo eindeloos mee spelen. Wist je dat je de foamblokken makkelijk kan reinigen? Handig als je thuis een peutertje hebt rondlopen...

Bij open einde speelgoed is dus alles mogelijk! Of je kindje er nu op zit, mee wandelt of iets mee bouwt, het kan! Dat maakt deze vorm van spelen ook zo leuk. Kindjes kunnen hun creativiteit de vrije loop laten, zonder dat een ouder zegt wat ze er wel en niet mogen doen. Open ended play wordt steeds populairder! 

Bekijk ons assortiment van Modu.

 

 

Puzzeltijd! 

Houten puzzels zijn geweldige leermiddelen en speelgoed voor 2- en 3-jarigen! Puzzelen heeft tal van voordelen die de ontwikkeling van jonge kinderen positief beïnvloeden en hen helpen bij het verwerven van belangrijke vaardigheden. 

Zo traint je kindje zijn/haar geduld en doorzettingsvermogen. Een puzzel maken is niet altijd een makkie voor kindjes! Het vergt dus heel wat concentratie. 

Daarnaast heeft puzzelen een positieve invloed op de sensomotorische ontwikkeling. Het vastpakken van de puzzelstukjes, voelen aan de texturen en het neerzetten ervan op een oppervlak is belangrijk voor de zintuiglijke waarneming en motorische vaardigheden.

Ook een groot voordeel is dat je kindje eventjes geen schermtijd heeft. Dat is goed voor de oogjes van je kleintje! 

Bekijk ons assortiment van puzzels.

 

Wil je nog meer leuk speelgoed ontdekken?😍 Bekijk dan ons assortiment voor 2-jarigen en 3-jarigen.

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden