De Gele Flamingo in de pers

De Gele Flamingo verschijnt regelmatig in de pers. Wil je de artikels lezen? Dat doe je hier 😃!
De Gele Flamingo in de pers

23 november 2023

Made In

Sophie lanceert speelgoedmerk Cleverclixx: “Magneettegels die tot de verbeelding spreken”

Onderneemster en e-commerce experte Sophie Claes richt na De Gele Flamingo in 2013 nu ook speelgoedmerk Cleverclixx op. Het doel van het speelgoed is om leren praktisch te maken zodat kinderen opgroeien met vaardigheden die nodig zijn om een goede job te vinden en later de samenleving te helpen verbeteren.

Bekijk het volledige artikel hier.

31 januari 2023

Retail Trends

Hoe De Gele Flamingo groter en groter wordt

Met haar webshop De Gele Flamingo, met baby- en kinderspullen, boekt Sophie Claes uit België ook succes in Nederland. Hoe maakt ze het verschil en wat zijn haar plannen? En waar komt toch die naam vandaan?

Bekijk het volledige artikel hier

18 maart 2022

Libelle Mama

De nieuwste slaaptechnologietrends in de kinderkamer

In vergelijking met 2019 is de verkoop van slaaptechnologie in 2020 verdubbeld, en in 2021 kochten ouders bijna 2,5 keer zoveel slaaptechnologieproducten als in 2020. Ook dit jaar voorspelt Sophie Claes (oprichtster van degeleflamingo.com) een stijging. 

Bekijk het volledige artikel hier

14 februari 2022

Kanaal Z

Belgische webwinkel De Gele Flamingo in snelle opmars

Als Belgische webwinkel optornen tegen internationale e-commercebedrijven. Het lijkt onbegonnen werk. Toch slaagt De Gele Flamingo erin via e-commerce zijn eigen markt aan te boren. De babyartikelenwebshop uit het Antwerpse Malle maakt winst en blijft snel groeien. Het bedrijf zet nu ook volop in op zijn internationalisering.

Bekijk de reportage hier

 

14 februari 2022

Gazet van Antwerpen

Conceptstore De Gele Flamingo draaide vorig jaar recordomzet van 6,5 miljoen

De Gele Flamingo, een webshop met baby-artikelen en lifestyle, heeft vorig jaar een omzet van 6,5 miljoen euro gedraaid. Een stijging met liefst 30 procent tegenover 2020. Volgens oprichtster Sophie Claes uit Sint-Job-in-’t-Goor is die groei mee te danken aan de grotere artikelen op de geboortelijsten, onder impuls van de nieuwe toon- en advieswinkel in Sint-Antonius.

Lees meer via deze link.

 

 

30 januari 2022

Gazet van Antwerpen

De solden waren uitstekend… voor de handelaars die veel Nederlanders hebben gezien

Volgens ondernemersorganisatie Unizo heeft een kwart van de Vlaamse modehandelaars in de wintersolden, die maandag eindigen, meer verkocht dan vorig jaar. Nog een kwart heeft evenveel verkocht als in de vorige wintersolden, en de andere helft heeft minder verkocht.

Die cijfers zijn behoorlijke oranje gekleurd. Want de handelaars die het deze maand uitstekend hebben gedaan, hebben dat in veel gevallen aan Nederlanders te danken.

Lees meer via deze link.

 

 

11 januari 2022

Mt.be

Van 30 producten in je woonkamer naar een omzet van 5 miljoen

De Gele Flamingo is een Belgische webshop voor kinder- en geboorteartikelen die op korte tijd exponentieel groeide. Het verhaal van onderneemster Sophie Claes leest als een inspirerende les voor ambitieuze ondernemers. En als het aan Claes zelf ligt vooral voor ambitieuze onderneemsters.

Lees meer via deze link

 

 

24 augustus 2021

Trends

Digitale baby- en kinderwinkel 'De Gele Flamingo' opent bakstenen conceptstore

Met amper 1200 euro begon Sophie Claes thuis een onlinewinkeltje met babyspullen. Intussen liggen in de rekken van het magazijn meer dan 13.000 producten. Nu volgt een showroom waar toekomstige ouders de producten kunnen bewonderen en uittesten. "Ze kiezen dan een grotere geboortelijst, met duurdere items."

Lees meer via deze link

 

 

20 augustus 2021

Made in Antwerpen

Online babywinkel opent concept store in Zoersel

Vanaf 24 augustus kan je in Zoersel ook fysiek terecht bij De Gele Flamingo, een online family concept store uit Brasschaat die zich richt op jonge moeders en hun familie. Het winkelconcept is uniek in zijn soort: klanten stappen zowaar een levende Instagram-account binnen.

Lees meer via deze link.

 

 

19 augustus 2021

Het Laatste Nieuws

Populaire webshop De Gele Flamingo opent na acht jaar ook fysieke winkel: “Voornamelijk om advies te kunnen geven”

De Gele Flamingo blijft hoge toppen scheren. Sophie Claes (38) uit Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht) begon in 2013 als jonge mama deze webshop voor baby- en kinderspulletjes. Haar startkapitaal: 1.200 euro. Vorig jaar draaide haar bedrijf een omzet van 5 miljoen euro. Het populair online concept opent dinsdag een fysieke winkel in Zoersel. “Vooral bij hun eerste kind willen ouders toch wat extra uitleg”, verklaart zaakvoerster Sophie Claes. Retailexpert Gino Van Ossel verwacht dat steeds meer webshops ook fysiek aanwezig zullen zijn in de toekomst. 

Lees meer via deze link.

 

 

19 augustus 2021

ATV

Populaire webshop opent na acht jaar ook fysieke winkel

Een tip voor wie op zoek is naar een cadeautje voor een pasgeborene: in Zoersel is De Gele Flamingo geopend, een speciaalzaak voor babyspulletjes. Helemaal nieuw is de winkel niet, eigenares Sophie runt al acht jaar een webshop onder dezelfde naam, maar met de fysieke winkel wil ze haar klanten nog beter bijstaan.

Bekijk de video.

 

 

19 augustus 2021

Gazet Van Antwerpen

Webshophit De Gele Flamingo met 145.000 volgers start nu toch ook fysieke winkel

Sint-Antonius (Zoersel), Sint-Job, Brasschaat, Malle - 

“Het moet voelen alsof je een levend Instagramaccount binnenstapt”, lacht Sophie Claes (38) van De Gele Flamingo over de inrichting van haar winkel aan de Handelslei in Sint-Antonius.

 

De stichter-zaakvoerder van misschien wel de snelst groeiende familiewebstore van ons land opent na acht jaar uitsluitend e-commerce op 24 augustus nu ook een eerste fysieke baby concept store.

Lees meer via deze link.

 

16 juli 2021

Libelle

Speelgoed voor kleuters: leuk voor thuis of op school

Ben je mama of leerkracht, en ben je op zoek naar dé ideale speeltjes voor kleuters. Wat vind je van onze onderstaande suggesties? Deze zijn niet alleen erg leuk maar ook zeer educatief. Win-win!

5X SPEELPLEZIER VOOR KLEUTERS

HET BELANG VAN BEWEGING

Je kinderen motiveren om te bewegen en om actief te spelen, dat is precies wat Stapelstein doet! Dit multifuntionele speelgoed ondersteunt de motorische ontwikkeling en daagt je kinderen uit om creatieve oplossingen te bedenken!

Deze set kun je alvast scoren bij De Gele Flamingo. Een webshop met allerlei fijne spullen die 100% duurzaam zijn. 

Lees meer via deze link.

 

9 juni 2021

RetailDetail

Online babywinkel De Gele Flamingo lanceert fysieke conceptstore

De Gele Flamingo is binnenkort geen pure webshop meer. Oprichtster Sophie Claes zet de stap naar een fysieke winkel door deze zomer een concept store te openen in Zoersel. "We spelen hiermee in op de vraag van onze klanten voor meer informatie bij onze producten", vertelt Claes in een gesprek met RetailDetail.

Lees meer via deze link

 

 

 

23 maart 2021

Made-In.be

De Gele Flamingo uit Brasschaat boomt dankzij babyboom

De online family concept store De Gele Flamingo uit Brasschaat biedt de mogelijkheid om via hun site geboortelijsten aan te maken, en dat is een booming business. Eind 2020 werd een heuse babyboom voorspeld omwille van de coronacrisis. Dat zag De Gele Flamingo ook terug in hun online bestellingen van geboortelijsten. Waar er eind 2020 gemiddeld 180 lijsten per maand aangemaakt werden, zit het aantal enkele maanden later al op zo’n 280 lijsten per maand. 

 Lees meer via deze link

 

 

 

27 januari 2021

Gazet van Antwerpen

Gestart met amper 1.200 euro, nu miljoenenomzet met babywebshop

Je moet geen groot startkapitaal hebben om te kunnen uitgroeien tot een succesvol bedrijf. Dat bewijst Sophie Claes (38) uit Brasschaat, genomineerd voor Womed 2020, de award van Markant en Unizo voor Onderneemster van het jaar. In 2013 is ze thuis in haar bureautje begonnen, met een budget van 1.200 euro en 30 babyproducten. Vandaag telt haar babywebshop De Gele Flamingo meer dan 13.000 artikelen, heeft ze 125.000 volgers op Instagram en draaide ze in 2020 een omzet van 5 miljoen euro.

Lees meer via deze link.

  

 

 

 

19 januari 2021

'Je hebt geen groot budget nodig om een succesvol bedrijf te bouwen'

De Tijd

Ze begon met 1.200 euro en enkele pakjes in haar bureau. Maar toen haar webshop De Gele Flamingo uit zijn voegen begon te barsten, koos Sophie Claes voluit voor een e-commercecarrière. 'Ik kon toch niet de enige zijn die het beu was naar zeven winkels te rijden en dan nog met lege handen thuis te komen?'

Lees meer via deze link

 

 

 

16 september 2020

Gazet van Antwerpen

Zorgt corona voor een babyboom? “Overvolle agenda voor vrouwen die uitgerekend zijn voor maart”

Hebben de lockdown en de onzekere periode die daarop volgde een nieuwe babyboom in de hand gewerkt? De meningen daarover zijn (voorlopig nog) verdeeld.“Toch bereiden we ons voor op een nieuwe generatie coronials”, zegt Cédric Rodriguez, salesmanager van babyproductenbedrijf Childhome.

Lees meer via deze link.

 

 

 

4 mei 2018

Gazet Van Antwerpen

Babywebshop De Gele Flamingo verdubbeld in oppervlakte

 

29 april 2018

Het Laatste Nieuws

Gele Flamingo neemt steile vlucht.

De Gele Flamingo barst uit zijn voegen. Vijf jaar geleden startte Sophie Claes de webshop voor baby- en peuterspullen met 1.200 euro startkapitaal. Nu werken er zes mensen, is er een magazijn van 1.000 m2 en worden per maand tot 4.000 pakjes verstuurd of opgehaald.

Lees meer via deze link.

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden