Alles wat je wil weten over magnetisch bouwen

Alles wat je wil weten over magnetisch bouwen

Magnetisch bouwen is enorm populair onder het open ended play. Maar hoe werkt magnetisch bouwen nu juist? Hoe ga je aan de slag met magnetische bouwsets? Welke merken heb je? Zijn er verschillen tussen de merken? In deze blog geven wij jou graag een antwoord op al deze vragen!

Ben je nog niet bekend met open-ended speelgoed? Lees dan zeker ook onze blog: waarom open-ended speelgoed zo goed is voor je kind.

Magnetisch bouwen

Magnetisch bouwen is momenteel superpopulair. Het is open-einde speelgoed waar je kiddo uren plezier aan beleeft. Je Flamingo bouwt de coolste creaties en laat zijn/haar creativiteit de vrije loop. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden.

Hoe ga je aan de slag met magnetisch bouwen?

Magnetic tiles zijn platte kunststof tegels met magnetische randen waarmee je kindje zowel 2D als 3D vormen kan bouwen. De magnetische randen helpen kinderen bij het maken van bouwwerken. De fantasie en creativiteit worden volledig getriggerd. Er staat geen limiet op het spelen met het speelgoed, alles wat je flamingo wil maken, is mogelijk!

Magnetisch speelgoed is superleuk, maar daarbovenop is het ook enorm leerrijk speelgoed. Magnetisch bouwen versterkt je kiddo's ruimtelijk inzicht, de motorische vaardigheden en de cognitieve ontwikkeling. Fantastisch toch?! Jouw kleintje gaat al aan de slag met de magnetic tiles vanaf een leeftijd van 3 jaar.

 

Welke merken zijn er?

Connetix Tiles en Magna-Tiles zijn 2 topmerken in ons assortiment die magnetische bouwsets verkopen. Beiden zijn enorm populair en ook enorm leuk. De vraag is nu: voor welk merk kies ik best?

Connetix Tiles 

Connetix Tiles is een jong merkje dat in 2019 werd opgericht. Ze wonnen al meerdere prijzen voor creatief en educatief speelgoed. Connetix kiest voor kwaliteit en veiligheid. De Connetix tegels zijn gemaakt van niet-giftige ABS plastic. Ze hebben een uniek afgeschuind ontwerp wat ervoor zorgt dat de tegels sterker zijn. Daarnaast gebruiken ze sterke magneten waarmee je kiddo grotere creaties bouwt.

Magna-Tiles 

Magna-Tiles ontwikkelt al meer dan 20 jaar magnetische bouwblokken. Een echte specialist in magnetisch bouwen dus! Ook de Magna-Tiles zijn gemaakt van niet-giftige ABS kunststof en dus veilig voor kinderen. De Magna-Tiles tegels hebben een patent op hun versterkt raster. De Magna-Tiles stukken zijn voorzien van kenmerkende klinknagels. De klinknagels zorgen voor een extra beveiligingslaag en houden de tegels stevig bij elkaar. Het kruisende raster is niet alleen een uniek ontwerp, het werkt als een skelet. Het biedt extra steun en zorgt ervoor dat de tegels onbreekbaar zijn.

 

Magna-Tiles of Connetix Tiles?

Het leukste aan magnetisch bouwen met Magna-Tiles en Connetix Tiles is dat ze compatibel zijn. Je combineert ze dus met elkaar om zo de coolste ontwerpen te maken! Hoe leuk is dat?!

Maar wat zijn nu de verschillen? Ik leg ze even kort uit.

De mooiste designs

Het eerste verschil is het design. Zoals ik al eerder vermeldde heeft de Magna-tegel een uniek skelet ontwerp. Hiervoor staat Magna-Tiles bekend en zijn ze dan ook voor gepatenteerd. Dit is het enige verschil met Connetix. Verder zijn de tegels van beide merken even groot, waardoor je ze makkelijk kan combineren.

 

Verschillende kleuren?

Als het gaat om kleur zijn er duidelijke verschillen te zien. Connetix Tiles gebruikt transparante kleuren, felle kleuren en pastel kleuren. Terwijl Magna-Tiles enkel felle kleuren gebruikt. Hier heb je dus bij Connetix Tiles meer keuze in.

Benieuwd naar de verschillende magnetische bouwsets? Ontdek ze hier!

Magneetkracht

Als we naar de magneetkracht van beide merken kijken, zien we wel een verschil. Connetix TIles heeft grotere magneetjes dan Magna-Tiles. De Connetix Tiles tegels hebben dan ook een sterkere magneetkracht. Connetix Tiles staat ook bekend om hun sterkere magneetkracht. In de praktijk merk je hier niet heel veel van. 

De inhoud van je bouwpakket

De inhoud van beide merken is ook verschillend. Als we een set van 100 stukken van beide merken vergelijken dan zien we ook een verschil in de vormen van tegels die je meekrijgt.

Bij Magna-Tiles krijg je volgende stuks mee:

 • 4 grote vierkanten
 • 50 kleine vierkanten
 • 20 gelijkzijdige driehoeken
 • 15 gelijkbenige driehoeken
 • 11 rechthoekige driehoeken


BIj Connetix Tiles krijg je volgende stuks mee:

 • 6 grote vierkanten
 • 36 kleine vierkanten
 • 12 gelijkzijdige driehoeken
 • 12 gelijkbenige driehoeken
 • 12 rechthoekige driehoeken
 • 6 raamstukken
 • 6 deurstukken
 • 4 rechthoeken
 • 6 hekken
 • Ideeënboekje
 • Opbergzakje

  De variëteit van de vormen van de tegels hangt af van set tot set. Bijvoorbeeld bij de sets van 32 stukken, krijg je bij Magna-Tiles meer verschillende vormen mee ten opzichte van Connetix, terwijl in het voorbeeld hierboven het andersom is.

  Daarnaast krijg je bij Connetix Tiles bij de meeste sets een ideeënboekje en een opbergzakje mee. Dit krijg je niet bij Magna-Tiles.

  Ook zit er een verschil in de sets. Connetix Tiles heeft sets zoals een knikkerbaan, een racebaan en een geometrische set. Deze zijn iets algemener dan die van Magna-Tiles. Magna-Tiles heeft sets in thema's, zoals boerderij, dino's of jungle. Dit zorgt voor nog meer creativiteit en diversiteit.

   Ontdek de verschillende sets hier! 

  Zit er verschil in prijs?

  Als laatste is er een verschil in prijs. We vergelijken even een set van 100 stukken met beide merken. Een set van 100 stukken bij Magna-Tiles kost 99 euro. Terwijl een set van 100 stukken bij Connetix Tiles 110 euro kost. De inhoud is ook wel verschillend. Bij Connetix Tiles zit een extra opbergzakje en een inspiratieboekje. Over het algemeen zijn de sets van Magna Tiles iets goedkoper.

  Magnetisch bouwen, het is niet voor niets zo populair. Dit open-einde speelgoed is superleuk, supercool en superleerrijk. Je fantasie en creativiteit worden enorm getriggerd en tegelijkertijd leert je Flamingo bij. Magnetisch bouwen, je kan er alle kanten mee op en je kiddo beleeft er uren plezier aan. Wij zijn zelf superfan! Jij ook?

   Bekijk all onze Magnetic tiles sets hier!

   

  0 reacties

  Laat een reactie achter

  Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden