Checklist: Wat op je geboortelijst zetten?

Hoera, je bent zwanger! Dit is superleuk, maar het vraagt heel wat voorbereiding. Je moet namelijk een heleboel babyspullen in huis halen. Wanneer je begint op te schrijven wat je allemaal nodig hebt voor je toekomstig kindje, merk je dat de lijst al snel eindeloos lang wordt. Het moeilijkste aan het opstellen van je geboortelijst is onderscheiden wat echt nodig is en wat leuk zou zijn. Dus, wat zet je nu precies op je geboortelijst en wat niet? Samen met enkele jonge mama’s stelden wij voor jou de ideale geboortelijst op. 
Checklist: Wat op je geboortelijst zetten?

Hoera, je bent zwanger! Dit is superleuk, maar het vraagt heel wat voorbereiding. Je moet een heleboel babyspullen in huis halen. Wanneer je begint op te schrijven wat je allemaal nodig hebt voor je toekomstig kindje, merk je dat de lijst al snel eindeloos lang wordt.

Het moeilijkste aan het opstellen van je geboortelijst is onderscheiden wat echt nodig is en wat leuk zou zijn. Dus, wat zet je nu precies op je geboortelijst en wat niet?

Samen met enkele jonge mama’s stelden wij voor jou de ideale geboortelijst op.  

 

De kinderkamer babyproof maken

Het allerbelangrijkste in de babykamer is het bedje. Hier heb je verschillende spullen voor nodig. Allereerst ga je op zoek naar een fijn bedje of wiegje, dan een matras met matrasbeschermer. Je hebt een hoeslaken nodig om over de matras te trekken.

Kleine baby’s hebben veel behoefte aan een geborgen en veilig gevoel als ze slapen. Extra cool; er zijn heel wat babybedjes op de markt die je later groter kan maken. Zo vorm je het babybed om naar een peuterbed en later zelfs kleuterbed. Handig!

 

Wil je je baby lekker dicht bij jou? Dan is een co-sleeper ideaal. De co-sleepers van Bednest zet je makkelijk tegen je eigen bed, zodat je baby heel de nacht op een veilige manier bij jou slaapt. 

Een coconnestje is daarom geen overbodige luxe, want het is een mooie overgang van slapen in de baarmoeder naar slapen in zijn bedje. Als je kindje woelig slaapt, leg je het kindje best in een inbakerslaapzakje. Zo voorkom je dat je kleintje wakker wordt door eigen gewoel.

Ook heb je een deken plus dekbedovertrek nodig waar je kindje als het koud is onder kan slapen. Je kan best meerdere donsovertrekjes aanschaffen, als de andere gewassen moet worden.

Belangrijk: Laat je kind tot de leeftijd van 1 jaar niet onder een donsdeken slapen om de kans op verstikking te verkleinen. Je kiest dan best voor een slaapzakje en dekentje of lakentje. Ook schaf je best een babyfoon aan, zodat je meteen hoort of je baby huilt of er iets anders aan de hand is. 

 

Wist je trouwens dat er tegenwoordig babyfoons bestaan waarmee je via je smartphone in de kamer van je kind kunt kijken? Cool!

Minichecklist: 

 

Verzorgingsproducten voor je baby

Het belangrijkste verzorgingsproduct voor je baby is een veilige wasplek. Dit kan een babybadje zijn of een waskussen. Je hebt nog niet al te veel verzorgingsproducten nodig, want de huid van je baby is nog erg kwetsbaar. Kies voor zachte, organic producten, speciaal voor de tere babyhuid.  

 

Schaf je zeker voldoende hydrofiele doeken aan, deze zijn superzacht en multifunctioneel, want je kan het niet alleen als handdoek gebruiken, maar je kan je baby er ook in inbakeren en soms wordt het zelfs als knuffeldekentje gebruikt.

Zet ook best een badcape en badjas op je geboortelijstje, deze houden je baby warm na het badje. Niet alleen je baby groeit snel de eerste maanden, maar ook de nageltjes van je kindje. Schaf je daarom een manicuresetje aan om de nageltjes regelmatig bij te knippen, zodat je kind zichzelf niet verwondt als het met zijn handjes beweegt. 

 

Minichecklist:

 

Babykleding

Je baby begint zo goed als meteen na de geboorte kleren te dragen. Daarom is kleding op je babylijst zetten heel belangrijk. Je denkt best al vooruit als het op kleren aankomt, want je baby groeit in de eerste maanden ontzettend snel.

Voor je het weet zijn ze alweer uit een gloednieuwe set babykleding gegroeid. Voorzie zeker een leuk setje om de baby aan te doen in het ziekenhuis/na de bevalling. Het eerste pakje uitzoeken is zo fijn!

 

 

Minichecklist:

 

(Borst)voeding

Zolang je je baby borstvoeding geeft, heb je enkel een borstvoedingskussen nodig. Veel vrouwen vinden het comfortabeler om met een voedingskussen borstvoeding te geven, maar het is ook een prima steun als je flesjes geeft. Wil je borstvoeding kolven?

 

Er zijn heel wat fijne (stille) borstkolven op de markt. Wanneer je melk uit drinkflesjes geeft, heb je flessen nodig. Haal deze dus ook alvast in huis tegen dat het zover is. En zodra je kind aan vaste voeding begint, heb je bordjes, bestek, kommetjes en bekers nodig. 

Je schaft je ook best een hoop slabben aan, niet alleen om gemorst eten op te vangen, maar ook een hele hoop gekwijl 😃 . Je zet ook best een eetstoel op je babylijst, dit is veel handiger om je kind eten te geven of zelf te laten eten.

Welke eetstoel bij jullie past? Hier vind je alle info.

 

Minichecklist:

 

 

Babyspullen voor onderweg

Als je met je baby op pad gaat zijn een autostoel en een kinderwagen een must. Kinderen onder 1m35 zijn verplicht in een autostoel te zitten voor hun veiligheid.

De kinderwagen is heel handig, omdat je je kind dan niet steeds zelf moet dragen. Geef je de voorkeur aan een draagdoek of draagzak? Dat vind je uiteraard bij ons.

Verder heb je een verzorgingstas nodig, waarin je onder andere extra luiers, reservekleren en verzorgingsitems steekt. 

 

 Minichecklist: 

 

Andere spullen voor op je geboortelijstje

Alle spullen die je nu op je geboortelijst hebt staan zijn praktische zaken. Maar je wil je kind ook iets leuks geven om zich bezig te houden. Zet daarom zeker wat speelgoed en knuffeltjes op je babylijst. Schaf je ook best een speeltapijt aan, zodat je kind veilig kan spelen en niet op de harde vloer, een babygym is ook erg fijn het eerste jaar van jouw kindje.

Ook top: een babyrelax of wipstoeltje, want afwisseling is key 😃!

 

Minichecklist:

 

Na afsluit van je lijst ontvang je nog een giftcard t.w.v. 10% van je lijsttotaal. Superleuk om nadien nog fijne kleding, speelgoed of ander leuks te kopen voor jouw mini-me!

Wil je je voorbereiden op de komst van je baby? Maak een online geboortelijst aan! Je beheert je geboortelijst makkelijk via pc of mobiel en je cadeautjes worden gratis naar je thuis verstuurd. 

Maak je geboortelijst hier aan.

Wil je inspiratie opdoen of items in het echt bekijken? Wil je je aangemaakte geboortelijst overlopen zodat je zeker niets over het hoofd gezien hebt? Kom dan langs in onze fysieke Baby Concept Store! Je kan ook steeds een afspraak maken voor een geboortelijst te maken in onze winkel.

Extra inspiratie vind je in ons Inspiratieboek. Je koopt het voor €12,5 euro in onze webshop of ontvangt het gratis bij je afspraak van je geboortelijst. Je vindt hier superhandige tips voor je geboortelijst in terug en je wordt hélemaal geïnspireerd.

Adres: Handelslei 122, St-Antonius (Zoersel) 

Alle items die je nodig hebt in een handige lijst? Download hier onze uitgebreide checklist voor je eerste kindje. Tweede kindje? Klik hier.

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden

Winkelwagen

×

Subtotaal