Checklist: Wat op je geboortelijst zetten?

Hoera, je bent zwanger! Dit is superleuk, maar het vraagt heel wat voorbereiding. Je moet namelijk een heleboel babyspullen in huis halen. Wanneer je begint op te schrijven wat je allemaal nodig hebt voor je toekomstig kindje, merk je dat de lijst al snel eindeloos lang wordt. Het moeilijkste aan het opstellen van je geboortelijst is onderscheiden wat echt nodig is en wat leuk zou zijn. Dus, wat zet je nu precies op je geboortelijst en wat niet? Samen met enkele jonge mama’s stelden wij voor jou de ideale geboortelijst op. 
Checklist: Wat op je geboortelijst zetten?

Hoera, je bent zwanger! Dit is superleuk, maar het vraagt heel wat voorbereiding. Je moet een heleboel babyspullen in huis halen. Wanneer je begint op te schrijven wat je allemaal nodig hebt voor je toekomstig kindje, merk je dat de lijst al snel eindeloos lang wordt.

Het moeilijkste aan het opstellen van je geboortelijst is onderscheiden wat echt nodig is en wat leuk zou zijn. Dus, wat zet je nu precies op je geboortelijst en wat niet?

Samen met enkele jonge mama’s stelden wij voor jou de ideale geboortelijst op.  

De kinderkamer babyproof maken

Het allerbelangrijkste in de babykamer is het bedje. Hier heb je verschillende spullen voor nodig. Allereerst ga je op zoek naar een fijn bedje of wiegje, dan een matras met matrasbeschermer en ook een hoeslaken om over de matras te trekken.

Extra cool; er zijn heel wat babybedjes op de markt die je later groter kan maken. Zo heeft het Belgische merk Quax supermooie meegroeibedjes. Je vormt het babybed makkelijk om naar een peuterbed en later zelfs kleuterbed.

Wil je je baby lekker dicht bij jou? Dan is een co-sleeper ideaal. De co-sleepers van Bednest zet je makkelijk tegen je eigen bed, zodat je baby heel de nacht op een veilige manier bij jou slaapt. 

 

 

Kleine baby’s hebben veel behoefte aan een geborgen en veilig gevoel als ze slapen.  Een coconnestje is daarom geen overbodige luxe, want het is een mooie overgang van slapen in de baarmoeder naar slapen in zijn bedje. Je kan het babynestje overal mee naartoe nemen. De eerste maanden past het ook prima in de koets van je kinderwagen. Een nestje groeit met je baby mee. Met het verstelkoord aan het voeteinde van het nestje kan je het nestje groter of kleiner maken.

Als je kindje woelig slaapt, leg je het kindje best in een inbakerslaapzakje. Zo voorkom je dat je kleintje wakker wordt door eigen gewoel. Kies voor een slaapzak naargelang het seizoen waarin je kindje geboren wordt; een zomerslaapzak, tussenseizoenslaapzak of winterslaapzak. Wil je meer lezen over het gebruik van slaapzakken en TOG-waarde? Klik hier

 

 

 

Ook heb je een deken plus dekbedovertrek nodig waar je kindje als het koud is onder kan slapen. Je kan best meerdere donsovertrekjes aanschaffen, als de andere gewassen moet worden.

Belangrijk: Laat je kind tot de leeftijd van 1 jaar niet onder een donsdeken slapen om de kans op verstikking te verkleinen. Je kiest dan best voor een slaapzakje en dekentje of lakentje.

Ook schaf je best een babyfoon aan, zodat je meteen hoort of je baby huilt of er iets anders aan de hand is. Een babyfoon heb je in allerlei soorten en maten. Heb je voldoende aan een eenvoudig exemplaar, prima! Wil je liever een babyfoon met camera, of met sterrenprojector? Of wil je de beelden zelfs live op je telefoon kunnen bekijken? Dat kan ook ☺! Welke babyfoon je ook kiest, we vinden het een musthave item om op je geboortelijst te zetten. Zo ben je er zeker van dat jouw kleine uk lekker slaapt wanneer jij in een andere ruimte bent. Een rustige mama = een rustige baby 🤗!

 

 

 

De woonkamer babyproof maken

De eerste maanden zal je baby'tje meer slapen dan wakker zijn. Slapen in haar/zijn eigen bedje in het babykamertje zit er dan nog niet meteen in, hoe mooi je dit kamertje ook ingericht hebt 😉!  Je kiest best voor een slaapgelegenheid in de woonkamer, zodat je altijd dichtbij bent. Kies je voor een park/box? Dat is handig omdat je baby er later ook nog in kan spelen. Een park kan je bovendien in verschillende hoogtes gebruiken, zodat je baby er ook in kan spelen wanneer hij/zij zelfstandig kan zitten en staan.

Kies voor een zachte parkinlegger zodat je baby lekker knus ligt, of gebruik een coconnestje om je baby een veilig en geborgen gevoel te geven.

Heb je minder ruimte? Of vind je een wiegje zo mooi staan in de woonkamer? Een wiegje kan je gebruiken tot je kindje zelfstandig kan zitten. Kies een gepast matrasje en zorg ervoor dat de zijkanten zacht zijn d.m.v. een omrander. Zowel een parkje als wiegje kan je gezellig maken door er een klamboe of leuk mobiel boven te hangen

Een relaxje of wipstoeltje is ook superhandig in de woonkamer! Een relax biedt jouw kindje een extra plekje om te slapen en te spelen, als je baby nog heel klein is en niet kan zitten, is het fijn om je kindje zo meer van de wereld te laten ontdekken. Het biedt goede ondersteuning voor rug, nek en hoofdje. Bovendien wipt het stoeltje natuurlijk door de bewegingen van je baby, waardoor je baby rustig wordt, of zichzelf lekker entertaint. Leuk met bijhorende speeltjes of een speelboog erboven. 🎈

 

 

 

Je baby verschonen 

Gemiddeld 8 à 10 luierwissels op een dag, dan ligt je baby best comfortabel op de verschoonmat! 😀De Gele Flamingo heeft een ruim aanbod verzorgingskussens. Kies je voor een wasbaar waskussen van schuim met een leuke hoes? Of wil je liever een rieten verschoonmandje

Ook de zachte verzorgingskussens van Leander zijn top om in huis te halen. Ze wonnen zelfs een award met hun Matty waskussen! Ken je het Matty verschoningskussen nog niet? Lees dan hier onze blog en kom er alles over te weten!

 

Je baby lekker wassen

Niets schattiger dan je baby een zalig badje te geven! Kies voor een babybadje (met staander), een groot bad is immers veel te groot voor je newborn. De badjes hebben steeds een afvoer, zodat je het badwater makkelijk kwijt kan. Een badinzet is handig en zorgt voor comfortabele ondersteuning zodat je je handen vrij hebt voor de verzorging van je baby. 

Je hebt nog niet al te veel verzorgingsproducten nodig, want de huid van je baby is nog erg kwetsbaar. Kies voor zachte, organic producten, speciaal voor de tere babyhuid. Naïf heeft milde wasgels en voedende shampoo’s met enkel natuurlijke ingrediënten speciaal voor baby’tjes.

 

 

Schaf je zeker voldoende hydrofiele doeken aan, want het cliché is waar: never enough hydrodiele doeken! Ze zijn superzacht en multifunctioneel, want je kan het niet alleen als handdoek gebruiken, maar je kan je baby er ook in inbakeren en soms wordt het zelfs als knuffeldekentje gebruikt.

Zet ook best een badcape en badjas op je geboortelijstje, deze houden je baby warm na het badje. Niet alleen je baby groeit snel de eerste maanden, maar ook de nageltjes van je kindje. Schaf je daarom een manicuresetje aan om de nageltjes regelmatig bij te knippen, zodat je kind zichzelf niet verwondt als het met zijn handjes beweegt. 

Minichecklist:

 

Babykleding

Je baby begint zo goed als meteen na de geboorte kleren te dragen. Daarom is kleding op je babylijst zetten heel belangrijk. Je denkt best al vooruit als het op kleren aankomt, want je baby groeit in de eerste maanden ontzettend snel.

Voor je het weet zijn ze alweer uit een gloednieuwe set babykleding gegroeid. Voorzie zeker een leuk setje om de baby aan te doen in het ziekenhuis/na de bevalling. Het eerste pakje uitzoeken is zo fijn!

Minichecklist:

 

 

(Borst)voeding

Zolang je je baby borstvoeding geeft, heb je een borstvoedingskussen nodig. Veel vrouwen vinden het comfortabeler om met een voedingskussen borstvoeding te geven, maar het is ook een prima steun als je flesjes geeft. 

Wil je borstvoeding kolven? Er zijn heel wat fijne (stille) borstkolven op de markt. Het merk Elvie heeft verschillende superhandige borstkolven in hun gamma.

Wanneer je melk uit drinkflesjes geeft, heb je flessen nodig. Haal deze dus ook alvast in huis tegen dat het zover is. En zodra je kind aan vaste voeding begint, heb je bordjes, bestek, kommetjes en bekers nodig.

 

 

 

 

  

Je schaft je ook best een hoop slabben aan, niet alleen om gemorst eten op te vangen, maar ook een hele hoop gekwijl 😃 .  Voor de newborn baby'tjes zijn kwijlsjaaltjes handig om het teruggeven op te vangen (grote slabben zijn vaak veel te groot voor die mini ukjes 😍) en later ook handig om de kwijl van je kindje tegen te houden bij doorkomende tandjes. Is je kindje wat groter, dan kan je kiezen voor een iets grotere slab in tetrastof of organische katoen. Start je met vaste voeding? Dan zijn de siliconen slabben met opvangbakje suuuperhandig! Afwassen én terug klaar voor gebruik.

Je zet ook best een eetstoel op je babylijst, dit is veel handiger om je kind eten te geven of zelf te laten eten. Een kinderstoel, dat is meteen een groter budget, dus dan ben je best goed geïnformeerd! De Gele Flamingo heeft een mooi assortiment meegroeistoelen. Zo is er steeds eentje die bij jullie gezin past! Zodra je kindje goed rechtop kan zitten, is het tijd voor een eetstoel, bovendien hebben we ook stoelen in haar gamma die kunnen gebruikt worden vanaf de geboorte. Zo kan je je baby al vanaf de eerste weken mee aan tafel schuiven 😀!

Wil je al onze eetstoelen op een rijtje zien met hun voordelen? Klik hier

Minichecklist:

  

Babyspullen voor onderweg

Als je met je baby op pad gaat zijn een autostoel en een kinderwagen een must. Kinderen onder 1m35 zijn verplicht in een autostoel te zitten voor hun veiligheid.

De kinderwagen is heel handig, omdat je je kind dan niet steeds zelf moet dragen. Geef je de voorkeur aan een draagdoek of draagzak? Dat vind je uiteraard bij ons.

Verder heb je een verzorgingstas nodig, waarin je onder andere extra luiers, reservekleren en verzorgingsitems steekt. 

 Minichecklist: 

 

Andere spullen voor op je geboortelijst

Alle spullen die je nu op je geboortelijst hebt staan zijn praktische zaken. Maar je wil je kind ook iets leuks geven om zich bezig te houden. Zet daarom zeker wat speelgoed en knuffeltjes op je babylijst. Schaf je ook best een speeltapijt aan, zodat je kind veilig kan spelen en niet op de harde vloer, een babygym is ook erg fijn het eerste jaar van jouw kindje.

Minichecklist:

 

 

 

 

 

 

 

Na afsluit van je lijst ontvang je nog een giftcard t.w.v. 10% van je lijsttotaal. Superleuk om nadien nog fijne kleding, speelgoed of ander leuks te kopen voor jouw mini-me!

Wil je je voorbereiden op de komst van je baby? Maak een online geboortelijst aan! Je beheert je geboortelijst makkelijk via pc of mobiel en je cadeautjes worden gratis naar je thuis verstuurd. 

Maak je geboortelijst hier aan.

Wil je inspiratie opdoen of items in het echt bekijken? Wil je je aangemaakte geboortelijst overlopen zodat je zeker niets over het hoofd gezien hebt? Kom dan langs in onze fysieke Baby Concept Store! Je kan ook steeds een afspraak maken voor een geboortelijst te maken in onze winkel.

Extra inspiratie vind je in ons Inspiratieboek. Je koopt het voor €12,5 euro in onze webshop of ontvangt het gratis bij je afspraak van je geboortelijst. Je vindt hier superhandige tips voor je geboortelijst in terug en je wordt hélemaal geïnspireerd.

Adres: Handelslei 122, St-Antonius (Zoersel) 

Alle items die je nodig hebt in een handige lijst? Download hier onze uitgebreide checklist voor je eerste kindje. Tweede kindje? Klik hier.

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden