Mijlpaal: de eerste keer naar de kleuterschool!

Mijlpaal: de eerste keer naar de kleuterschool!

Gaat je kindje na de vakantie voor de¬†eerste keer naar school? Wauw, wat een grote stap! De kans zit er dik in dat je zelf, als ouders, wat nerveuzer bent dan je kleintje ūüėČ! Logisch ook, het is allemaal erg spannend!

In deze blog geven we je alvast wat leuke tips & tricks om samen uit te kijken naar de langverwachte eerste schooldag van je peuter op de schoolbanken.

 

Wat heeft je kindje allemaal nodig op de eerste schooldag?

First things first! Een supercoole kleuterboekentas, wij hebben heel wat leuke boekentasjes voor jouw bijna kleuter in huis! Zo vind je superleuke Fresk boekentasjes terug in leuke prints. Voor ieder wat wils!

Boekentasje gekozen, en nu? Tijd voor een koek of stukje fruit! Het is belangrijk dat je kindje zijn of haar snackdoosje eenvoudig zelf kan openen én weer sluiten.

Onze snackdoosjes van A Little Lovely Company vind je telkens terug in leuke sets van 4 in verschillende formaatjes. Superhandig voor de allerkleinste snackjes en zo heb je ook meteen een leuke bijpassende brooddoos.

Koekje op, je kindje heeft al heel wat gespeeld en nieuwe vriendjes gemaakt. Nu lunchen maar! Wij hebben heel wat verschillende brooddozen bij De Gele Flamingo, telkens in verschillende materialen.

De lunch boxen van Petit Monkey en Liewood zijn gemaakt van stainless steel en hebben een silicone deksel. Dit deksel van silicone is super eenvoudig voor je kindje om het zelf open en weer dicht te doen.

Je vindt ook superleuke liewood brooddoosjes bij ons gemaakt van volledig stainless steel. Ook deze sluiten goed af. Belangrijk is dat je kijkt wat het handigste is voor jouw kindje. Hij of zij moet het doosje tenslotte zelf eenvoudig kunnen openen en weer sluiten.

Tip! Oefen dit de laatste week een aantal keer met je kindje. Zo gaat het tegen de eerste schooldag vanzelf!

Er zijn ook enkele leuke lunchdoosjes bij ons te vinden met verschillende vakjes. Zo heb je bijvoorbeeld brooddozen van Liewood, Blafre en nog zovele meer. Handig als je een dessertje in de lunch box van je kleintje wil stoppen of een heerlijk fruitje!

Oh ja, niet te vergeten, een coole drinkfles voor je kindje. Wij zijn zelf hélemaal fan van de thermische drinkflessen van Trixie of Liewood. Met deze leuke drinkbussen blijft het drinken van jouw kindje heerlijk cool in de zomer. Handig, tijdens warme zomerdagen!

 

Hoe kies ik de juiste boekentas?

Super belangrijk dat je de juiste boekentas kiest, zodat je kleintje er zonder problemen mee naar school kan. Kan alles er wel in? Kan je kindje het kleuterrugzakje zelf goed openen en sluiten? Wij tonen het je heel graag in onze Reels op Instagram!

Wij posten de hele zomer leuke & handige reels waarin je perfect ziet wat er allemaal in een boekentasje past. Neem al je essentials mee naar school zonder enkel probleem! Je vindt alle "What's in a bag" video's hier terug!

 

 

Hoe bereid ik mijn kleuter voor op zijn/haar eerste schooldag?

Het is fijn om je kleine flamingo een beetje voor te bereiden op school en zo de school al wat gaat leren kennen. Vertel hem/haar over het klasje, over de juf en de gewoonten op school. Hebben ze een fruit- en drinkmomentje in de klas? Laat je kindje dan zelf een snackdoosje uitkiezen en een toffe drinkfles.

Kies een brooddoos en drinkfles die je kindje makkelijk open krijgt. Wat wil je kindje graag meenemen als lunch? Wie is de juf of meester?

Bekijk samen de mogelijkheden en maak er een feestje van!

Je kan thuis ook al oefenen samen om de doosjes en fles open te makenūüėć! Een fles met rietje of makkelijke klikdop, zoals die van¬†Liewood¬†(vanaf ‚ā¨22), zijn ideaal voor kleutertjes.

Tip: Neem de schoolitems eens mee voor een leuke picknick in het park (of bij regenweer gewoon lekker thuis ūüėČ) en laat je kindje alles zelf uit de tas nemen en weer inladen.

(Op de foto's: rugzakje van Caramel & Cie, drinkfles van Liewood)

 

Kies samen je favo schoolitems uit

Sommige kindjes maken de overgang naar school makkelijk, anderen hebben wat meer moeite, dit is afhankelijk van kind tot kind. Is je kind al vertrouwd met een crèche of opvang, dan kan dit de overgang naar de kleuterschool eventueel vergemakkelijken.

Maak je kindje vooral trots om naar school te gaan en vertel hem/haar dat het een nieuwe stap is naar 'groter worden'. Kies samen een leuke rugzak of boekentasje en maak er een gezellig moment van. Je vindt bij ons superleuke rugzakjes van Kidzroom, Trixie en nog vele meer!

Maak een toffe foto van je zoon of dochter met de kleuterboekentas en laat het hem/haar zien. "Kijk eens hoe groot je al bent!" Wauw ūü•į

(Op de foto's: Sticky Lemon & Trixie rugzakjes)

 

Bereid je kindje in alle rust voor

Vertel op een leuke, ontspannen manier over de nieuwe school. Een kleuterboekje over naar school gaan, is ook een ludieke manier om je kindje voor te bereiden. Een aftelkalender kan je kindje ook enthousiasmeren om naar school te gaan.  

(Op de foto's: boekentasje van Sticky Lemon, snackdoosjes van Liewood)

Eerste schooldag: Ready for it?

Is het grote moment aangebroken? Laat je kleintje een knuffeltje meenemen! Wanneer er wat traantjes vallen, kan dit bekende vriendje vast wat troost brengen. Vertel je kleuter ook wanneer je terugkomt, zo staat je kleine flamingo alvast niet voor verrassingen. 

Belangrijk: laat je kindje in de eerste dagen vooral goed wennen aan de nieuwe omgeving. Start dit nieuwe hoofdstuk samen met je kindje en vooral puur genieten van elk moment samen!

Heel veel succes gewenst voor de instappende kleuter (én mama en papa!). 

Ontdek alle 'back to school' items samen met je kleintje via deze link.

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden

Winkelwagen

×

Product title

1 x ‚ā¨29,95

Verwijder

Subtotaal