Waarom kiezen voor een brooddoos met vakjes?

Yumbox is een innovatieve bento lunch box. De lunchdoos heeft een uitneembare binnenkant die uit verschillende compartimenten bestaat. Zo kan je op een leuke manier een gevarieerde lunch meegeven of zelf meenemen. 
Waarom kiezen voor een brooddoos met vakjes?

Een brooddoos met vakjes (ook wel bento box genoemd) is dat nu echt zo handig? Ons antwoord is: ja! Niets zo leuk om naast je boterhammen ook andere lekkere dingen mee te nemen zoals snoeptomaatjes of een hardgekookt eitje. Wij zijn superfan van de Yumbox bento lunch box. 

Lees verder en ontdek of jij ook zo'n fan bent van de Yumbox brooddoos mét vakjes!

Het verhaal achter Yumbox

Yumbox is opgericht door 2 Amerikaanse mama’s die het belangrijk vonden dat hun kinderen gezonde eetgewoontes ontwikkelden. Ze werden geïnspireerd door de Franse lunchpauzes van hun kinderen. De focus lag daar op voeding, evenwicht, smaak en variatie. Iets wat zij helemaal fantastisch vonden. Daarom ontwikkelde ze een bento brooddoos. Zo wilden ze ouders aanmoedigen om gezonde en evenwichtige maaltijden op een leuke manier mee naar school te geven. Ze kozen voor een design dat zowel leuk is voor kinderen als voor volwassenen.

De Yumbox brooddoos is superpraktisch, lekvrij en heeft ook nog eens megaleuke illustraties! Ondertussen zijn vakjesbrooddozen overal te vinden, maar Yumbox was dé trendzetter op de Westerse markt. Ze hebben dan ook verschillende prijzen gewonnen. Zo wonnen ze de Good Design Award (2013), Little London Award (2015) en de Red Tricycle Totally Awesome Awards (2016).

Yumbox moedigt gezonde eetgewoonten aan door het voor iedereen supergemakkelijk te maken om een variatie aan voeding klaar te maken en in te pakken.

 

Wat maakt Yumbox zo leuk? 

Wat de Yumbox zo fantastisch maakt, is dat deze volledig lekvrij is. Elke vakje is verzegeld met een siliconen deksel. Op deze manier wordt elk vakje apart afgesloten en lekken de verschillende vakjes niet door elkaar. Je kan dus perfect half-vloeibaar voedsel, yoghurt of een dipsausje meenemen.

Ook denkt Yumbox aan het milieu. Een herbruikbare brooddoos is natuurlijk milieuvriendelijk. Daarnaast heb je geen plastic zakjes, wegwerpverpakkingen, plastic folie of snackverpakkingen meer nodig, dankzij de Yumbox met zijn verschillende compartimenten.

Welke Yumbox past het beste bij jou?

Elke Yumbox heeft dezelfde fantastische voordelen, namelijk: 

 •        Een stevige buitenkant,
 •        een uitneembare binnenkant,
 •        een plat formaat, past makkelijk in rugzakken en de meeste tassen,
 •        perfect voor een picknick,
 •        herbruikbaar. 

Ze bestaan in verschillende formaten met een verschillend aantal compartimenten. Welke neem je nu best? Wij leggen je de verschillen even uit!

Yumbox Minisnack

De Yumbox Minisnack is ideaal om je tussendoortjes in op te bergen. De snackdoos heeft 3 verschillende compartimenten die het mogelijk maken je eigen selectie te maken van gezonde porties. Voeg noten, crackers, fruit of yoghurt toe. De mogelijkheden zijn eindeloos. De Yumbox Minisnack is het kleinste formaat en ideaal voor lekkere snacks tijdens de speeltijd van je kiddo.

Afmetingen: 15 x 10 x 5 cm

 •       Vak 1: ¾ cup
 •       Vak 2: 1/3 cup
 •       Vak 3: klein rond vakje voor kleine snack of dipsaus
Bekijk hier alle Yumbox Minisnack brooddozen!

 

Yumbox Original

De Yumbox Original heeft 6 verschillende vakjes. Deze lunchdoos is ideaal voor jouw kids om een verrukkelijke en gevarieerde maaltijd mee te geven. Dit formaatje is super handig en compact

Afmetingen: 22 x 15 x 5 cm

 •       5 vakjes: 118 ml (1/2 cup)
 •       Klein rond vakje voor kleine snack of dipsaus
Ontdek de verschillende Yumbox Original lunchdozen hier! 

Yumbox Panino

De Yumbox Panino heeft 4 compartimenten. Heel handig wanneer je graag iets lekkers mee willen nemen naast je boterhammen. 

Voor de kleine eters is deze brooddoos ideaal om je lunch en tussendoortjes in te stoppen. Op deze manier moet je maar één doos meenemen in plaats van verschillende doosjes. Dat is al wat gewicht minder in die rugzak! Super handig toch?! 

Afmetingen: 22 x 15 x 5 cm

 •       Vak 1: 470 ml (2 cup)
 •       Vak 2 en 3: 118 ml (1/2 cup)
 •       Vak 4: klein rond vak voor snack of dipsaus
Klik hier en ontdek de verschillende kleurtjes en printjes! 

Yumbox Tapas

De Yumbox Tapas heeft 5 verschillende vakjes en is ideaal voor volwassenen of grote eters. Het Tapas formaat is echt ideaal voor een picknick. Neem verschillende snackjes mee in je brooddoos en maak er een kei leuke én vooral lekkere picknick van! 

Uniek voor de Tapas maat is dat de trays inwisselbaar zijn. Je kan dus een extra tray erbij kopen zodat je de keuze hebt tussen 4 of 5 vakken.

Afmetingen: 24 x 17,5 x 4,5 cm

 •       4 vakjes
 •       Rond vakje voor snack of dipsaus
 •       Totale inhoud 4.2 cup

Yumbox Tapas XL

De Yumbox Tapas heeft 4 verschillende vakjes. Dit model is onze grootste lunchbox en is ideaal voor volwassenen of grote eters. Er passen met gemak 4 boterhammen in het grote vak. In de andere compartimenten kan je bijvoorbeeld fruit, groenten of salade meenemen. Ook voor dit model is de tray inwisselbaar.

Afmetingen: 24 x 17,5 x 4,5 cm

 •       1 groot vak
 •       2 kleine vakjes
 •       Rond vakje voor snack of dipsaus
 •       Totale inhoud 4.2 cup
De verschillende tapas boxen vind je hier!

 

Er zijn dus enorm veel verschillende formaten bij de Yumbox brooddozen. Yumbox denkt aan de kids met kleine honger én grote honger, maar ook aan alle mama's en papa's. Wij zijn alvast een megafan van deze handige lunchboxen. Het grootste voordeel vinden wij dat ze lekvrij zijn. Ben je helemaal benieuwd naar alle leuke prints en kleuren? 

Bekijk hier alle verschillende modellen!

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden