Waarom kiezen voor een brooddoos met vakjes?

Yumbox is een innovatieve bento lunch box. De lunchdoos heeft een uitneembare binnenkant die uit verschillende compartimenten bestaat. Zo kan je op een leuke manier een gevarieerde lunch meegeven of zelf meenemen. 
Waarom kiezen voor een brooddoos met vakjes?

Een brooddoos met vakjes (ook wel bento box genoemd) is mega handig!  Naast boterhammen kan je ook andere lekkere dingen meegeven aan je kiddo zoals snoeptomaatjes of een hardgekookt eitje. Wij zijn superfan van Yumbox, Citron, Mushie & DC Giftshop. 😍

Lees verder en ontdek of jij ook zo'n fan bent van een brooddoos mét vakjes!

Yumbox

Yumbox is opgericht door 2 Amerikaanse mama’s die het belangrijk vonden dat hun kinderen gezonde eetgewoontes ontwikkelden. De inspiratie kwam van de Franse lunchpauzes van hun kinderen. De focus lag daar op voeding, evenwicht, smaak en variatie. Dat vonden ze fantastisch! Daarom ontwikkelde ze een bento brooddoos.

Doel? Yumbox moedigt gezonde en evenwichtige eetgewoonten aan. Ze maken het gemakkelijk om een variatie aan voeding mee te geven aan je kindje(s).

Ondertussen zijn vakjesbrooddozen overal te vinden, maar Yumbox was dé trendzetter op de Westerse markt. Ze hebben dan ook verschillende prijzen gewonnen. Zo wonnen ze de Good Design Award (2013), Little London Award (2015) en de Red Tricycle Totally Awesome Awards (2016).

 

Voordelen Yumbox

Wat de Yumbox brooddoos zo fantastisch maakt, is dat deze volledig lekvrij is. Elke vakje is verzegeld met een siliconen deksel. Op deze manier wordt elk vakje apart afgesloten en lekken de verschillende vakjes niet door elkaar. Je kan dus perfect half-vloeibaar voedsel, yoghurt of een dipsausje meenemen. #praktisch

Ook denkt Yumbox aan het milieu. Een herbruikbare brooddoos is natuurlijk milieuvriendelijk. Dankzij de Yumbox met verschillende compartimenten heb je geen plastic zakjes, wegwerpverpakkingen, plastic folie of snackverpakkingen meer nodig. Het binnencompartiment is uitneembaar en vaatwasbestendig. De lunchbox zelf, was je best met je handen voor een langere levensduur.

Verder is het design zowel leuk voor kids als voor volwassenen. Als je de brooddoos opent, zie je leuke illustraties.

Welke Yumbox past het beste bij jou?

Elke Yumbox heeft dezelfde fantastische voordelen, namelijk: 

  •        Een stevige buitenkant,
  •        Een uitneembare binnenkant,
  •        Een plat formaat, past makkelijk in rugzakken en tassen,
  •        Perfect voor een picknick,
  •        Herbruikbaar. 

Ze bestaan in verschillende formaten met een verschillend aantal compartimenten. Welke neem je nu best? Wij leggen je de verschillen even uit!

Yumbox Original

De Yumbox Original heeft 6 verschillende vakjes van 118 ml (1/2 cup). Er is ook een klein rond vakje voor een kleine snack of dipsaus. Deze lunchdoos is ideaal voor jouw kids om een verrukkelijke en gevarieerde maaltijd mee te geven. Dit formaatje is super handig en compactAfmetingen: 22 x 15 x 5 cm

Yumbox Panino

De Yumbox Panino heeft 4 compartimenten. Heel handig wanneer je graag iets lekkers mee willen nemen naast je boterhammen. 

Voor de kleine eters is deze brooddoos ideaal om je lunch en tussendoortjes in te stoppen. Op deze manier moet je maar één doos meenemen in plaats van verschillende doosjes. Dat is al wat gewicht minder in die rugzak! Super handig toch?! 

Afmetingen: 22 x 15 x 5 cm

  •       Vak 1: 470 ml (2 cup)
  •       Vak 2 en 3: 118 ml (1/2 cup)
  •       Vak 4: klein rond vak voor snack of dipsaus

Yumbox Tapas

De Yumbox Tapas heeft 5 verschillende vakjes en is ideaal voor volwassenen of grote eters. Het Tapas formaat is ideaal voor een picknick. Neem verschillende snackjes mee in je brooddoos en maak er een kei leuke én vooral lekkere picknick van! 

Uniek voor de Tapas maat is dat de trays inwisselbaar zijn. Je kan dus een extra tray erbij kopen zodat je de keuze hebt tussen 4 of 5 vakken.

Afmetingen: 24 x 17,5 x 4,5 cm

  •       4 vakjes
  •       Rond vakje voor snack of dipsaus
  •       Totale inhoud 4.2 cup

Yumbox Tapas XL

De Yumbox Tapas heeft 4 verschillende vakjes. Dit model is onze grootste lunchbox en is ideaal voor volwassenen of grote eters. Er passen met gemak 4 boterhammen in het grote vak. In de andere compartimenten kan je bijvoorbeeld fruit, groenten of salade meenemen. Ook voor dit model is de tray inwisselbaar.

Afmetingen: 24 x 17,5 x 4,5 cm

  •       1 groot vak
  •       2 kleine vakjes
  •       Rond vakje voor snack of dipsaus
  •       Totale inhoud 4.2 cup

Er zijn dus verschillende formaten bij de Yumbox brooddozen. Yumbox denkt aan de kids met kleine honger én grote honger, maar ook aan alle mama's en papa's. Wij zijn alvast een megafan van deze handige lunchboxen. Het grootste voordeel vinden wij dat ze lekvrij zijn. Ben je helemaal benieuwd naar alle leuke prints en kleuren? 

Citron

Citron is een nieuw merk in ons assortiment. YAY! Citron heeft kwalitatieve brooddozen die bovendien super praktisch zijn voor jezelf of je kindje. Ontdek hier de voordelen!

Voordelen Citron

De lunchboxen van Citron zijn perfect om mee te nemen naar school of speelkamp. Wat er zo uniek is aan de brooddozen van Citron, is dat ze gemaakt zijn van hoogwaardig Tritan-materiaal. Dat is sterk en duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan. Ideaal voor kindjes, die soms als eens durven stoten met een brooddoos.

Naast het duurzame karakter, zijn de brooddozen goed afsluitbaar en zijn ze lekvrij. Je kan je kindje dus zeker een dipsausje meegeven in de brooddoos. #handig! 😊

De lunchboxen hebben leuke prints en zijn voldoende groot voor een lekkere gezonde lunch! Door de vakjes kan je dus zowel nootjes, een appel en boterhammen meegeven, zonder dat de smaken gemengd zijn. 

Citron heeft verschillende soorten brooddozen. We sommen ze even op. 

Lunchbox Rectangle Met Vakjes 
  • Afmetingen: 21 x 7 x 10,5 cm
  • Volume: 970 ml
  • Mag niet in de microgolfoven en de vriezer
  • Handwas, niet in vaatwasser
  • Lekvrij, BPA-vrij


Lunchbox Tritan Met Vakjes

  • Afmetingen: 16,5 x 21 x 5 cm
  • Materiaal: PP
  • Lekvrij, BPA-vrij

Lunchbox Vakjes Met Thermische Food Jar 

  • Afmetingen: 19 x 22 x 7 cm
  • Materiaal: PP

De Food Jar van Citron is super gemakkelijk! Ze bestaan in 2 handige formaten: 250 ml en 450 ml. De Food Jars zijn er in verschillende kleuren en het werkt via een gemakkelijk hendeltje. Het is gemaakt van roestvrij staal dat goed isoleert. Ideaal dus om mee te nemen voor een lunch, want je eten blijft maar liefst 7 uur op temperatuur. Dat is uniek! 

Bovendien is de Food Jar het lekvrij. Was het enkel met de hand af en stop het niet in de microgolfoven of diepvriezer. 

Voor een extra verfrissende lunch, kan je de koelelementen toevoegen. Die zijn er ook in diverse kleurtjes en figuurtjes. Super leuk voor je kids! Smakelijk! 

Mushie

We zijn al lang fan van Mushie! Dit Amerikaanse merk met Scandinavisch design maakt mooie kinderproducten in pastel- en aardetinten. Zo passen ze perfect in elke ruimte. Het assortiment 'eten en drinken' van Mushie is praktisch en mooi! Win-win. 😍

Voordelen Mushie 

De snackdozen van Mushie zijn prijs-kwaliteit super goed! Ze bestaan in mooie effen kleuren en zijn handig voor je kindje. Zo zijn de lunchboxen via een klepsluiting makkelijk te openen. Daarnaast zit er een ingebouwde verdeler in voor vakjes. Zo blijft de lunch netjes gescheiden. 

Een ander groot voordeel is dat je bij deze lunchboxen een mes en vork krijgt. Die zitten tegen het deksel van de lunchdoos. Dat is uiteraard handig, want anders zou het bestek los in de boekentas zitten. Verder is de lunchbox vaatwasserbestendig

  • Afmetingen: 14,7cm x 18,6cm
  • Inhoud: 500 ml; grote deel 360ml, kleine deel 160ml
  • Materiaal: 100% BPA-, PVC- en ftalaatvrij


    DC Giftshop

    De brooddozen van DC Giftshop zijn super leuk voor kindjes die van leuke patroontjes houden. De lunchboxen zijn eenvoudig en makkelijk in gebruik.

    Voordelen DC Giftshop

    Ook met de lunchboxen van DC Giftshop kan je je kiddo een gevarieerde lunch meegeven dankzij de vakjes. Deze brooddozen hebben twee vakjes en zijn eenvoudig open te maken met de klepsluiting

    • Afmetingen: 17 x 7,5 x 13 cm


    In de Bento Box Nine Lives krijg je bestek bij, ook heel handig voor je kapoen! Deze brooddoos is compacter dan het andere model. Het bestaat in een leuke dierenprint en het deksel is makkelijk te openen door kleine kindjes.

    • Afmetingen: 17 x 9 x 8 cm
    • Vaatwasser bestendig (40 graden)
    • Niet in de microgolf steken
    • BPA Vrij


    Welk merk is jouw favoriet? Laat het ons gerust weten in je Instagram stories en tag ons! Altijd super leuk! 😊

    0 reacties

    Laat een reactie achter

    Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden