Hoe entertain je je kids tijdens een lange autorit of vlucht?

Flamingo expert, Ine, neemt jullie graag mee in deze blog met allerlei tips & tricks over hoe je jouw kiddos entertaint tijdens een lange autorit of vlucht.
Hoe entertain je je kids tijdens een lange autorit of vlucht?

Leuke vakantie met kids gepland? Kindjes vervelen zich snel, zeker tijdens een lange autorit of als je lang vliegt. Entertainen maar! Hoe doe je dat? Wat neem je allemaal mee? In deze blog lees je de beste tips & tricks over hoe je je kids het best entertaint. 😊

Verrassingspakket

Een leuk idee is om een verrassingspakket te maken met verschillende cadeautjes. Dit kan voor alle leeftijden. Denk aan stickers van Tiger Tribe of Djeco, een lekker snoepje of schattige dierenknuffels om mee te slapen of spelen.

Het hoeven niet allemaal nieuwe speeltjes te zijn. Stop er gerust speeltjes in waarmee je kindje al een tijdje niet heeft mee gespeeld.

Musthaves onderweg voor je baby

Voor baby'tjes is een wagenspanner met speeltjes onmisbaar. Hang het aan de maxi-cosi of aan de buggy en je baby'tje kan er voortdurend naar kijken. Little Dutch, Trixie en Done By Deer hebben er super mooie met leuke speeltjes.

Om je kindje rustig te houden tijdens het vliegen, kan je ze leuke rammelaartjes geven of een knuffeldoekje. Zo creëer je een fijne omgeving om tot rust te komen.

Wil je je kindje laten slapen? De draagbare muziekdoosjes van Zazu zijn compact en makkelijk in gebruik. De schattige pinguin speelt slaapliedjes en rustgevende geluiden af.

Het Moonie beertje is ook handig. Dit beertje speelt natuurlijke geluiden af en heeft verschillende ledlichtjes. Voor je baby'tje doen deze geluiden denken aan de baarmoeder. Sweet dreams!

Verder is het belangrijk om je baby comfortabele kleding aan te geven. Neem ook zeker reservekledij mee, vochtige doekjes en hun favoriete knuffeltje. Een hydrofiele doek is ook altijd goed! Het beschermt tegen de zon, het geeft een comfortabel gevoel en kan als bavetje dienen tijdens het eten.

Voor een lange autorit, is een Air Layer aan te raden. Je kindje zal minder snel zweten door de ademende stof. Voorzie ook zeker een zonnescherm. Zo kan je kindje comfortabel slapen en bescherm je je baby tegen schadelijke UV-stralen.

Musthaves onderweg voor je peuter

Peuters hebben natuurlijk meer entertainment nodig dan baby's. Leuke spelletjes voor in de auto en het vliegtuig zijn bijvoorbeeld de Djeco kleurplaten met waterpen. Vul voor je vertrekt de pen met water en je peutertje kan zich artistiek uitlaten.

De herbruikbare krijtboekjes van Jaq Jaq Bird zijn ook handig om mee te nemen. Kids tekenen met de krijtjes op het zwarte blad en maken de mooiste kunstwerkjes. Daarna is het makkelijk te verwijderen met een natte doek.

De meeneem magneetset van Janod of Tiger Tribe is ook leuk voor jonge kinderen. Spelletjes beu? Doe dan eens lekker old school. Speel spelletjes zoals “ik zie ik zie wat jij niet ziet” of tel rode auto’s. Leuke spelletjes voor in het vliegtuig zijn: "Ik ga op reis en ik neem mee".

Voor kids vanaf 2 jaar is een leuk spel voor onderweg de Timio muziek- & audiospeler. Je kindje leert woordjes, talen en getallen. Super educatief dus! De discs zijn makkelijk te verwisselen onderweg.

Doe je peuter comfortabele kledij aan en neem zeker lekkere snacks mee en voldoende drinken.

Musthaves onderweg voor je kleuter

Voor kleuters is kleuren altijd plezier! Omy heeft een leuke kleurboek die als placemat kan dienen. Handig tijdens de vlucht en op restaurant. De magneetsets van Tiger Tribe of Janod zijn ook voor kleuters leuk. Compact & handig om mee te nemen. De magneetsets zijn er in verschillende varianten & merken.

Voor de dierenfans, kan je leuke speeldiertjes van Schleich meenemen. Denk aan een giraf, olifant of leeuw. Leuk om samen met broer of zus mee te spelen. Genoeg gespeeld? Speel dan woordenslang. Kies een leuk thema, bv. dieren. Zeg dan een dier zoals 'Beer' en met de laatste letter vormt je kapoen een nieuw dier zoals 'Roofvogel'. Simpel en educatief spel, voor uren plezier! Dit kan je zowel in de auto als in het vliegtuig spelen.

Ook leuk zijn telspelletjes of gewoon meezingen met de lievelingsmuziek van je kindje!

 

Praktische musthaves onderweg!

Wat mag er zeker niet ontbreken tijdens de reis? Snacks en drinken! De allerkleinste kunnen uit de silicone snack cup van Mushie snacks grijpen met hun handjes. Voorkomt knoeien. Vergeet ook geen leuke slab met een opvangbakje.

Heb je grotere kindjes? Neem dan leuke snackdozen mee die makkelijk open te maken zijn. Een anti-lek en thermische drinkfles is zeker ook een must!

Tip: doe de lunch in een thermisch lunchtasje zodat het eten van je kindje lekker fris blijft.

Een pakje WaterWipes in het handschoenkastje van de auto of in je handbagage is een must! Deze billendoekjes zijn altijd handig om een vuile snoet, billetjes of handjes mee proper te maken.

Neem ook zeker een dekentje mee om je kleintje lekker warm mee in te duffelen tijdens de rit ‘s nachts of tegen de koude airco in het vliegtuig.

Ook altijd handig: een tetradoek. Deze multifunctionele doek is superhandig als de zon fel schijnt. Stop de tetradoek een stukje uit het raam en laat deze naar beneden hangen langs binnen. Zo is het raampje perfect verduisterd & heeft je kindje geen last van direct zonlicht.

Je kan deze tetradoek ook perfect als dekentje gebruiken of als doek voor vuile handjes of dergelijke. YAY!

 

Op reis met kids in de auto

Lange autorit? Met een autostoel organiser verzamel je de autospeeltjes van je kleintje. Een bijtring, Sophie La Girafe, boek, speentje, kleine knuffel of een popje.

In de organiser van BabyDan past zelfs een iPad. Stiekem best gemakkelijk om de kids eventjes zoet te houden met een aflevering van Peppa Pig. 😉 Wat is de favoriete televisie reeks van jouw kleintje?

Tip: neem een reiskussentje mee. Dit zorgt voor extra comfort.

Op reis met kids in het vliegtuig

Vliegvakantie? YAY! ☀️Super leuk en soms spannend voor je kindje. Stel hen op voorhand gerust dat er tijdens het opstijgen en landen niets kan gebeuren. Geef hen een veilig gevoel met hun favoriete knuffeltje.

Kies een leuke kids reistrolley uit waarmee je kindje zelf mee kan rijden of op gaan zitten. De trolleys van JetKids by Stokke zijn leuk en handig. Wist je dat je de koffer voor de vliegtuigstoel kan zetten? Zo maak je in 1,2,3 een comfortabel bedje. Een reiskussen zorgt voor extra comfort. 😊

Tip: Maak een leuke zak klaar met verrassingsspeeltjes die passen op het opklaptafeltje. Dat kunnen een stickerboek, kleurplaat of popjes zijn.

Klaar met spelen, maar moet je nog even vliegen? Geef je kindje een lekkere snack en voldoende drinken. Spelletjes zoals woordenslag, telspelletjes of 'Ik ga op reis en neem mee' zijn ook leuke spelletjes voor onderweg.

Heb je binnenkort een reisje gepland met de auto of het vliegtuig? Ontdek snel onze volledige collectie 'Onderweg' voor allerlei musthaves voor jou & je tribe.

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden