Plooibaar Flexi Bath - Stokke

Het Flexi bad van Stokke is superhandig om verschillende redenen. Wij leggen je graag uit wat de voordelen zijn van dit babybadje & laten enkele mama's aan het woord die dit leuke badje uittestten!
Plooibaar Flexi Bath - Stokke

Het Flexi bad van Stokke is superhandig om verschillende redenen. Wij leggen je graag uit wat de voordelen zijn van dit babybadje & laten enkele mama's aan het woord die dit leuke badje uittestte!

Opvouwbaar bad van Stokke

Dit Flexi bad is erg handig als je niet veel opbergruimte hebt in huis. Je plooit het heel compact op waardoor er geen ruimte verloren gaat als je het badje niet gebruikt.

Wij zijn helemaal fan van dit systeem. Doordat het zo compact is, berg je het badje eenvoudig op, maar neem je het badje ook gewoon mee als je op reis gaat of als je kindje gaat logeren bij de grootouders. #handig

Badstop met warmtesensor

Met de Stokke flexi bath krijg je door een kleurverandering aan de badstop te zien hoe heet het water is. Stokke is altijd weer op zoek naar verbeterpunten en zo kwam de warmtegevoelige badstop erbij. Wij zijn alvast een megafan, want de stop geeft aan de hand van een kleurverandering de warmte van het water aan in het babybadje.

Zo zie je in één oogopslag of het water toch niet te heet is voor je kindje. #handig Controleer wel nog steeds de watertemperatuur van het baby bad met je elleboog. Twijfel je toch nog? Gebruik dan steeds een badthermometer!

 

Stokke babybad vs XL kinderbadje

Het babybad van Stokke gebruik je vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar. Je kan hier een losse Newborn Support bij aankopen die je kindje extra steun en comfort geeft.

Dit babybadje is 66 cm breed, 35 cm diep en 24 cm hoog. Ingeklapt is dit babybadje nog 64 x 24 x 8 cm, heel erg compact dus om terug op te bergen nadat je baby in bad is geweest!

Nog meer fan! De Stokke Flexi Bath Newborn Support won een design award. Dit babybadje biedt een optimale ergonomische ondersteuning voor je baby vanaf de geboorte.

 

Stokke bad XL

Het Stokke flexi bath xl geeft je kindje nog meer ruimte voor waterpret voor je kindje! YAY! Dit kinderbadje is geschikt voor kinderen tot ongeveer 6 jaar. Nog leuker om samen met je broertje of zusje in bad te gaan! Plaats genoeg in deze XL versie van Stokke!

Het flexi XL babybad heeft de volgende afmetingen: 82 cm breed, 41 cm diep en 24 cm hoog. Ingeklapt is dit badje 78 x 24 x 15 cm. Heel erg compact dus om netjes op te bergen nadat je kindje in bad is geweest.

Wij vroegen enkele mama's om dit Flexi Bath van Stokke eens te testen. Bekijk hieronder hoe zij dit badje ervaarden.

 

R E V I E W S

@pauwelsjoyce 

"Het Stokke Flexibadje is echt iets dat we al veel eerder hadden moeten aankopen.

We hebben het XL badje gekozen omdat we het handig vinden als we een tweede kindje hebben ze ook eens samen in bad zouden kunnen gaan. Ideaal voor weekendjes weg, op vakantie, mee te geven als ze ergens gaan logeren of gewoon om overal in je huis te gebruiken.

Het neemt bijna geen plaats in beslag waardoor je het overal kan opbergen. Het staat dan ook niet in de weg als je een kleinere badkamer hebt en het niet gebruikt wordt.

Het is heel erg makkelijk op te vouwen en het plooit vanzelf open. Ook een pluspunt is dat je het eenvoudig met één hand kan openen of sluiten. Altijd handig als je zelf je baby vast hebt. De handige dop (die heel goed afsluit!) geeft ook nog eens aan of het water niet te warm is wat zeker een meerwaarde is bij kindjes.

Heb je ook geen badthermometer nodig wat ook weer handig is als je het ergens mee naartoe neemt.

Het badje loopt ook helemaal leeg en er blijft geen water achter waardoor je het niet nog helemaal ondersteboven moet draaien om het laatste water er goed uit te krijgen. De dop is ook onderaan het badje niet te voelen waardoor je het op alle oppervlakken kan plaatsen, het blijft goed stevig staan.

Het XL badje is ook echt groot waardoor onze peuter van 2,5 jaar er makkelijk in kan liggen en spelen. Doordat je ook het babyzitje apart kan bijkopen waren we meteen overtuigd om het XL Flexi bad te nemen om later met een tweede kindje samen te kunnen gebruiken."

 

@laurajanss

"Wij mochten de Flexi Bath Set (dus met badstand) van Stokke testen. De bandstand installeer je in no time, echter, het badje erop bevestigen is niet eenvoudig.

Gouden tip: gebruik een stevig plat voorwerp dat iets langer is dan de 4 clips, schuif dat onder de clips om deze gelijkmatig open te houden. (Als je ze niet gelijkmatig open houdt, lukt het echt niet.)

 

Dat voorwerp schuif je dan van de clips onderuit, over het badje heen en het wordt meteen goed vastgeklikt. (Ik gebruikte de achterkant van een stevige platte kam. Een platte houten keukenspatel lijkt mij ook een goede optie. )

Eens het badje op de badstand staat, kan je het in zijn geheel dichtvouwen. Je beseft pas hoe handig dat is als je het opbergt. Het neemt véél minder plaats in dat een gewoon badje (met aparte stand).

Ondanks het lichtgewicht, is het erg stevig en dat geeft een veilig gevoel. Klaar met plonzen? De afvoerslang laat het water rustig weglopen zonder een zondvloed te creëren. 😉

Flexi Bath is alles waar Stokke voor staat: veilig, gebruiksvriendelijk en meegroei-proof. Heeft je kindje het gewicht overschreden waarbij je de badstand mag gebruiken? Dan kan je het badje nog lang genoeg gebruiken door het gewoon op de grond te plaatsen. Aanrader."

 

Via De Gele Flamingo mochten wij het Stokke Flexi Bath testen met onderstel en newborn support badinzet - Véronique Van der Donck

Het onderstel zet je gemakkelijk in elkaar. Echter het badje bevestigen op het onderstel vroeg toch wat oefening met de bevestingsclips. Gelukkig kon de papa hier beter mee overweg! :-) 

Het newborn zitje past perfect in het badje. Onze dochter is 5 maanden en past er vanaf het begin al goed op. Ze heeft nog ruimte over om mee te groeien. Het is ideaal om als ouder je handen even vrij te hebben. Zo kan je gemakkelijk de verzorgingsproducten erbij nemen. 

Ook voor ons tweejarig zoontje is het badje nog te gebruiken. Voor samen met zijn zusje in bad te gaan is het te klein, daarvoor raden we eerder de XL versie aan. Maar voor apart ze te wassen kan dit zeker nog dienen. 

Het badje beschikt over een goede afsluitbare dop die verkleurd bij aanraking van het water. Het geeft dus aan of het water te koud of te warm is. Hierdoor heb je geen extra badthermometer meer nodig. Geen zorgen, je voelt deze dop niet zitten!

Na het wassen loopt het water ook vlot weg via de bijgeleverde waterslang.

 

Tip: zet je het badje in de douche zonder het onderstel? Zet de stop dan rechtstreeks op de doucheafvoer, zo loopt er geen water langs de zijkant van het bad = bespaard je een natte badkamer. 

Het opbergen van het badje neemt zowel met als zonder onderstel niet veel plaats in beslag in jou badkamer (of andere woonruimte). Het badje en onderstel vouwt compact samen. 

Ook om op reis of logement mee te nemen is dit badje ideaal. Juist omdat je het zo compact in elkaar kan doen neemt het geen extra ruimte in.

Wij zijn dus super tevreden van het Stokke Flexi Bath en hebben stiekem toch wel spijt dat we het niet twee jaar eerder leerden kennen!

 

Check alle babybadjes in de verschillende kleurtjes van Stokke hier!

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden

Winkelwagen

×

Subtotaal