Spring time: het leukste buitenspeelgoed

Spring time: het leukste buitenspeelgoed

Het wordt stilletjes aan een beetje warmer, het is langer licht buiten... Joepie, lekker lang buiten spelen! Wist je dat De Gele Flamingo een groot aanbod aan buitenspeelgoed heeft? We verzamelden onze all time favorites en nieuwste items in deze inspo blog!

Waarom spelen kinderen beter buiten? 

Buitenspelen is goed voor de ontwikkeling van je kiddo. Het heeft een positief effect op het concentratievermogen en leerprestaties. De extra beweging en buitenlucht geven de hersenen meer zuurstof, waardoor ze gemakkelijker leren en onthouden. Hun slaap zal ook beter zijn wat ook een positief effect heeft op het leervermogen. 

Ook leren kindjes grenzen verleggen. Ze leren fietsen, klimmen,... en leren zo hun grenzen te verleggen. Bovendien zullen de motorische vaardigheden ook getraind worden. De typische spelletjes zoals lopen, voetballen, fietsen, springen en klimmen bevorderen de motorische vaardigheden, maar ook het ruimtelijk inzicht zal vooruit gaan. Ze leren zo bijvoorbeeld hun snelheid of afstand beter in te schatten. 

Ook de creativiteit wordt enorm getriggerd bij het buitenspelen! Weet je nog dat eigen verzonnen spelletje dat je vroeger met je vriendjes en vriendinnetjes speelde? Hoe leuk was dat! Kindjes verzinnen zelf leuke spelletjes. Dit is goed voor de creativiteit en fantasie van je kiddo! YAY! Daarbovenop is het ook goed voor de sociale vaardigheden. Met spelletjes komen ze vaak in contact met andere kinderen waar ze dan mee samenwerken en spelen. 

Loopfietsen & driewielers à volonté

De lente is ideaal om je kleine flamingo te leren fietsen. Of misschien maakt hij/zij wel net de eerste stapjes op de loopfiets? De loopfiets van Trybike tover je makkelijk om van driewieler naar een coole tweewieler, zo gaat de fiets ook nog eens lekker lang mee! De fiets ziet er superstoer uit, maar is toch een lichtgewicht voor je kleine uk.

Ook de First Go loopfiets van Banwood is een toppertje voor kindjes vanaf 2,5 jaar. Wist je dat kinderen die een loopfiets gewoon zijn ook sneller de switch maken naar een fiets met trappers?

Is je kindje tussen de 4 en 7 jaar oud? Dan is het misschien wel tijd om te starten met fietsen met trappers! Leuk & hoe spannend! De Banwood 16 inch fiets met trappers is de perfecte startersfiets voor je kleine flamingo.

Zowel het zadel als het stuur pas je eenvoudig aan in hoogte. Er worden zijwieltjes bijgeleverd & ook een coole fietsbel. YAY!

Wil je graag weten welke fiets bij jouw kindje past? In deze blog krijg je alle info!

De coolste kindersteps

De steps van Scoot and Ride neem je makkelijk mee in de koffer van je wagen. Handig! De Highwaykick 1 is het ideale eerste stepje (vanaf 1 jaar) en vorm je makkelijk om in een loopfietsje.

Is je kindje al wat groter? De Highwaykick 3 is het stoerdere broertje van Scoot and Ride en is fijn voor kinderen van 3-8 jaar. Extra cool: de LED-verlichting in de wieltjes!!! 🤩

Ook de Banwood steps zijn oh zo leuk voor jouw kleine uk. Deze wordt geleverd met een supercute fietsmandje. Ook de pop of het favoriete speelgoed kan mee tijdens een rit op de step, YAY!

Deze step is geschikt voor kids vanaf 3 jaar en is verstelbaar in hoogte. Superhandig! Zo gaat deze step nog langer mee.

Safety first: Kies een veilige fietshelm

Houdt jouw kindje ervan om lekker lang te steppen of te fietsen op zijn of haar loopfiets of driewieler? Hoe leuk! Niets leuker dan een gezellige fietstocht met je kindje(s). Kies dan ook steeds voor safety first!

Een fietshelm beschermt het hoofdje van je kids tijdens de fietsrit. Wij houden van de superleuke fietshelmen van Scoot & Ride en Banwood. Beschikbaar in allerlei leuke prints & kleuren. De helmen van Scoot&Ride beginnen al bij maatje xxs en kan je gebruiken vanaf een leeftijd van 1 jaar. YAY!

Ontdek de coolste helmen hier! 

Fun: Scratch dartsborden & Discer Games

Extra fijn: speelgoed dat je zowel binnen als buiten kan gebruiken! De dartsborden van Scratch hang je makkelijk op waar je maar wil. De pijltjes zijn magnetisch of hebben rubberen zuignappen waardoor ze veilig zijn voor kinderen.

Een potje darts spelen? 😁 Goed voor het ruimtelijk inzicht van je flamingo!

Het Discer game van Scratch is een cool werpspel voor het hele gezin. Je gooit de magnetische diskers van siliconen op de ronde magnetische schietschijf & moet zo de hoogste score proberen te behalen. Je kan dit spel eenvoudig ophangen aan de muur of op de grond leggen & het is leuk voor binnen en buiten.

Je neemt dit spel ook eenvoudig mee op verplaatsing door zijn compacte vorm. Joepie! Ga jij de uitdaging aan? 😊

Ontdek alle leuke spelletjes voor buiten hier!

Coole voetballen!

Is jouw kapoen al een echte voetballer? En houdt hij of zij er dan ook van om samen met papa zalig te voetballen? Hoe leuk! Echte quality time met je kindje(s).

Wist je dat je nu bij ons je eigen voetbal kan laten personaliseren? Hoe cool is dat! De eigen naam van je kindje, neefje of kleinzoon op zijn of haar eigen voetbal. En dat in drie verschillende kleurtjes. YAY! 

Deze matte voetballen zijn gemaakt van kunstleer in leuke kleurtjes. De naam wordt leuk bedrukt aan beide kanten van de voetbal.

Deze voetballen van Vanpauline zijn beschikbaar in een kleiner formaat. Daarom de perfecte eerste voetbal voor jouw kids!

De mooiste & leukste strandsets

Spelen in de zandbak! De strandsets van Liewood zien er supermooi uit en zijn lekker zacht en veilig van silicone. Zeg vaarwel tegen het lelijke strandspeelgoed 😄! Ze hebben ook leuke tennissetjes, kegeltjes, waterpistooltjes en tuinsets. 

Extra cool: de emmertjes, gietertjes en schepjes passen superleuk bij de badpakjes en zwembroekjes van Liewood. De zachte siliconen emmertjes zijn makkelijk mee te nemen omdat je ze plat kan duwen. Handig!

 

 

Ook Quut heeft een superleuk strandspeelgoed. Quut combineert duurzaamheid en design. Je kan hun speelgoed niet enkel op het strand gebruiken, maar het is ook superfijn in de tuin of in de sneeuw! Het speelgoed is supersterk en is toch net wat anders dan gewoon strandspeelgoed! Je kan met de Alto set makkelijk een supercool zandkasteel maken. Bovendien hebben ze ook supertoffe spelletjes zoals cuppi of ringo! Het strandspeelgoed van Quut is van topkwaliteit en heeft supertoffe designs dat net wat unieker is als gewoon strandspeelgoed. 

Extra leuk: het speelgoed is multifunctioneel en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Uren speelplezier dus! 🤩

 

 

De coolste buitenkeuken!

Deze buitenkeuken van Janod is echt te leuk! Wat dacht je van koken in de openlucht? Zoek een gezellig plekje uit in de tuin en laat de fantasie dan maar komen! Een beetje aarde, een paar grassprieten, mooie bloemen... . Er komt zelfs echt water uit de kraan! 😮 Uren plezier met deze keuken in de tuin! 

Ook leuk zijn de kruiwagen en het tuingereedschap setje van Janod! Met het schopje en het rijfje kan je de perfecte bloempjes en aarde uitzoeken en uitgraven. Superleuk dus in combinatie met het keukentje! 

 

We hebben een uitgebreid assortiment buitenspeelgoed waar je kiddo zich van uren mee zal amuseren! Ontdek al het buitenspeelgoed hier!

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden