De coolste fietsen en steps per leeftijdsgroep

(Leren) fietsen? Niets leuker dan je kindje te zien rondcrossen op zijn/haar favo step of (loop)fiets. De Gele Flamingo heeft een ruim assortiment wielerpret voor geschikt voor kinderen. Hoe vind je de juiste maat? Lees snel verder.
De coolste fietsen en steps per leeftijdsgroep

(Leren) fietsen? Niets leuker dan je kindje te zien rondcrossen op zijn/haar favo step of (loop)fiets. De Gele Flamingo heeft een ruim assortiment wielerpret voor geschikt voor kinderen. Hoe vind je de juiste maat? Lees snel verder.

 


Voor de allerkleinsten

Vanaf 12 maanden zijn loopfietsjes de ideale voorbereiding op het echte fietsen omdat ze leren om het evenwicht te bewaren. Supercute om die kleintjes te zien "rondcrossen". Het loopfietsje van Childhome (€59,95) heeft 2 wieltjes vooraan en is dus perfect om te starten. De retro loopauto van Vilac (€128), in de stijl van vintage formule 1 wagens, is fijn voor kindjes vanaf 18 maanden.

 


  
Stoer en eco: de Wishbone Bike - vanaf 1 jaar


Dé coolste meegroeifiets: meet de Wishbone Bike. Start ermee als driewieler vanaf 1 jaar. Vanaf 2 jaar vorm je de fiets in een mum van tijd om in een loopfiets.

Geschikt tot 5 jaar, gaat dus lekker lang mee.
Ook in andere kleuren. Bovendien kan je ook het zadel en de handvaten pimpen in een tof kleurtje. Te koop vanaf €159,95

 

 

Lekker steppen (vanaf 1 jaar)

 

Laat je kindje zijn/haar eerste stappen zetten op de Scoot and Ride Highwaykick 1 door het als een loopfietsje te gebruiken. Wanneer je kindje groter wordt, kan je kindje de Scoot and Ride omvormen tot een leuke step. 

De Scoot and Ride Highwaykick 1 te gebruiken voor kindjes van 82 cm tot en met 118 cm groot. (1 tot 5 jaar oud). Door de hendel aan te trekken, het zitje te draaien en het stuurtje te verplaatsen bouw je de step om naar de loopfiets. Te koop vanaf €89,99.

 

 

 

Je kleintje zal op deze step zijn/haar evenwicht niet gauw verliezen, de step heeft namelijk 2 voorwielen, waardoor deze altijd stevig staat. Je vindt de steps in verschillende kleuren; zoals forest, ash, rose en kiwi.

Voor de grotere kindjes is er ook de Scoot and Ride Highwaykick 3 en Scoot and Ride Highwaykick 5 en kan van 3 tot en met 5 jaar (tot 50kg) en de 5 van 5 tot en met 8 jaar (tot 80kg). Deze luxe, lichtgewicht step is uitgerust met LED lampjes in de wielen.

Onze vlogger Tyler (7) testte deze step uit in onderstaande vlog.

 

 

Wauw, hoe mooi is de step van Banwood! Deze step met drie wieltjes is een step van absolute topkwaliteit! De step is verstelbaar in drie verschillende hoogtes, waardoor ze ideaal zijn voor kindjes van 3 -7 jaar.

De rubberen handgrepen en het antislip stuk om op te staan, zorgen voor een goede grip. De Banwood scooters zijn te koop in de 6 bekende Banwood kleurtjes voor 129 euro.

 

 

De mooiste stalen loopfietsen - vanaf 15 maanden

De 2-in-1 Trybike ziet er super stoer uit met zijn metalen frame en luchtbanden! 

Je kleintje kan er echt al vanaf 15 maanden gebruik van gaan maken, en de bike is ook goedgekeurd voor deze leeftijd. Een ander uniek item aan de Trybike is de control disk voor het achterwiel. Hiermee kun je de fiets nog lager of hoger zetten en kun je de wielbasis lager of korter maken.

Op deze manier creëer je de perfecte instelling voor het niveau en de vaardigheden van je kleintje. Te koop vanaf €99,95.

 

Is je kleintje wat groter? Dan tover je deze om in een loopfiets met twee wielen. (ook te koop als loopfiets met twee wielen)

  

De driewieler: leren fietsen met pedalen - vanaf 2 jaar


 Voor alle vintageliefhebbers: een driewieler is prachtig en bovenal ideaal als je je kindje wil voorbereiden op fietsen met een echte fiets met pedalen. De Foxrider (€159) is Belgisch en heeft een prachtig, vintage en uniek ontwerp.

De trike van Banwood (€149) is een tijdloos ontwerp waar je kids jarenlang plezier aan hebben. We raden deze aan vanaf 2 jaar. De fiets is clean en functioneel en fun!  De zachte zit en lederen afwerking zorgen voor een hoog kwalitatieve afwerking. 

 

 

  

Deze fiets stimuleert de motorische ontwikkeling van je kids. Extra leuk: het rieten mandje én duwstang zijn inclusief.

 

Topkwaliteit met Banwood First Go - vanaf 2,5 jaar

Waarom voor een First Go kiezen? Deze loopfiets stimuleert de motorische ontwikkeling en het evenwicht van je kids en maakt de overgang naar de pedalen makkelijker. Dit mooie stalen ontwerp is tijdloos én duurzaam. Bovendien plant Banwood voor elke verkochte fiets een boom.

Sustainable much! Te koop vanaf €149.

 

 Wat is het verschil tussen een Trybike en de Banwood First Go?

Beide fietsen hebben een mooi stalen ontwerp en zijn op het eerste zicht heel gelijkend. De First Go van Banwood koop je steeds met twee wielen en is in de eerste plaats een loopfiets waar je kindje wat evenwicht moet kunnen houden. Leert een kindje fietsen op een loopfiets met twee wielen? Dan is de overstap meestal iets makkelijker naar een fiets met pedalen (zonder zijwieltjes). Je kindje is immers al gewoon om evenwicht te bewaren. De Trybike is te koop als loopfiets met twee wielen of met drie wielen. De driewieler is al geschikt voor kindjes vanaf 15 maanden. Het zadel kan je dan op de laagste stand zetten. Is je kleine flamingo klaar voor een nieuw avontuur? Dan demonteer je het derde wiel makkelijk en vorm je de driewieler om in een tweewieler.


De eerste échte fiets (vanaf 4 jaar)


Houten pedalen en een aluminium frame: hoe mooi is deze 16 inch fiets van Banwood. Hij werd geïnspireerd door vintage fietsen, gecombineerd met scandinavisch design. 

Het rieten mandje is ideaal om je pop of knuffel in te vervoeren en matcht mooi met lederen handvaten en zadel.

Bovendien is deze fiets met pedalen voorzien van reflectoren, een bel en lichtjes, saftey first.  (te koop vanaf €259)

 


 

Het zadel en stuur kan aangepast worden zodat deze fiets gebruikt kan worden van 4 tot  7 jaar. De wieltjes kunnen uiteraard gedemonteerd worden. Deze fiets is maat 16 inch.

  


Safety first! Helmen voor elke leeftijd


Veilig op pad? Vergeet dan zeker je helm niet voor een maximale bescherming! De Gele Flamingo heeft een ruim assortiment kleurrijke en stoere fietshelmen van verschillende merken: Banwood, Scoot and Ride, Coconuts en Kiddimoto. (Te koop vanaf €35,95)


 


 Ontdek alle wielerpret op onze website en geniet van free shipping vanaf €45.
 
 
 
 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden