Babydraagzak

Graag laten we jullie kennismaken met de draagdoeken en draagzakken van Ergo baby. Wij hebben dit merk gekozen omdat de kikkerhouding (lees meer hieronder) van je baby gerespecteerd wordt en dus echt ergonomisch zijn. 

 

Waarom de Ergobaby draagzak (Carrier)?

 

De Ergobaby draagzakken worden wereldwijd aanbevolen door kinderartsen, vroedvrouwen, verplegers, osteopaten en kinesitherapeuten. En ze zijn beloond met talloze prijzen. Zo werd de Ergobaby draagzak het Baby Product van het Jaar 2011.

1. Ergonomisch voor de baby

De Ergobaby draagzak plaatst de baby in de natuurlijke en ergonomische kikkerhouding, van 3,2 tot 20 kg. Om baby’s van 3,2 tot 5,5 kg in de kikkerhouding te plaatsen, moet je wel gebruikmaken van het Baby Verkleinkussen.

De Ergobaby draagzakken zijn uitgerust met een kapje dat de rug en de nek van de baby ondersteunt wanneer hij slaapt en zijn hoofd beschermt tegen wind, lichte regen of zon. Je kan het kapje korter of langer maken met drukknopen (5 standen) zodat het meegroeit met je baby.

  • Benen lichtjes gespreid (minder dan 30°)
  • Benen opgetrokken (knieën ter hoogte van de navel)
  • Gebogen ruggengraat (natuurlijke C-vorm)

= kikkerhouding

Het Baby Verkleinkussen maakt de kikkerhouding ook voor pasgeboren baby’s mogelijk.

 

2. Comfortabel voor de ouders

De dikke, zachte heup- en schouderriemen verdelen het gewicht van de baby over de schouders, heup en rug van de drager. Daardoor kan je je baby dragen zonder zelf hoofd-, nek-, schouder- of rugpijn te krijgen.

De Ergobaby draagzakken zijn ontzettend makkelijk om aan te doen zonder de hulp van iemand anders. En alle riemen en sluitingen zijn verstelbaar, zodat je de Ergobaby draagzak volledig aan jouw lichaam kan aanpassen.

Bekijk hier de filmpjes !! 

Ergobaby draagzak : buikpositie met baby verkleinkussen
Ergobaby draagzak : buikpositie zonder baby verkleinkussen

 3. 4 draagposities

Draag je baby op de buik (gericht naar de drager of naar buiten), de heup en de rug.

Pasgeboren baby’s worden op de buik gedragen, tot 5,5 kg met het Baby Verkleinkussen en daarna zonder. Vanaf het moment dat je baby zijn hoofdje zelfstandig rechtop kan houden en zelf kan zitten, kan je ervoor kiezen om hem tot 20 kg op de buik naar buiten gericht, de rug of de heup te dragen.