Wat is een Wobbel Board?

Ken jij de Wobbel al? Het is superfijn speelgoed & multifunctioneel! Wobbel behoort tot Open Ended Play. Er zijn geen spelregels bij dit speelgoed, laat de fantasie van je kiddo de vrije loop.
Wat is een Wobbel Board?

Ken jij de Wobbel al? Het is superfijn speelgoed & multifunctioneel! Wobbel behoort tot Open Ended Play. Er zijn geen spelregels bij dit speelgoed, laat de fantasie van je kiddo de vrije loop. Met een Wobbel worden de motorische & cognitieve skills van je kleintje gestimuleerd. Je kiddo krijgt veel meer evenwicht door te spelen op zijn of haar favoriete Wobbel.

Er zijn superveel mogelijkheden om met een Wobbel te spelen, zowel voor jong én oud! Je kan de Wobbel ook gebruiken om fit te blijven, oefeningen te doen, maar ook om even te chillen en tot rust te komen.

De Wobbel is gemaakt uit zorgvuldig gestapelde en geperste lagen beukenhout en kent een unieke kromming. Er zijn verschillende varianten op deze balanceboards met vilt, kurk, etc.

We krijgen vaak de vraag welke Wobbel ideaal is voor een bepaalde leeftijd en wat de verschillen nu juist zijn? Ga rustig even zitten en ontdek er alles over in deze blog!

 

Wat is het verschil tussen de verschillende wobbel balansborden?

Wobbel Original versus Pro

De Wobbel Original wordt geleverd met of zonder ons EKO-wolvilt of met kurk. Dit is een wolvilt, door de natuur gekleurd en voelt zacht en warm aan.

De Pro boards worden geleverd met voornamelijk gerecycleerde persvilt aan de onderzijde. Dit is een slijtvast vilt, dat geweldig is voor professioneel gebruik zoals in scholen en speeltuinen. Voordeel van dit vilt is dat het makkelijker schoon te maken is, maar het is wel iets minder zacht dan wolvilt.

Wobbel Pro versus Original

De Pro- en Original-boards hebben dezelfde grootte en kunnen hetzelfde gewicht dragen. Deze maat is vooral geweldig vanaf ongeveer 3 jaar en ouder, maar kan worden gebruikt voor alle leeftijden, tot 200 kilogram.

Houd er rekening mee dat kurk alleen geschikt is voor kinderen van 3 jaar en ouder.

Wobbel Starter

De Wobbel Starter is ons kleinste bord, de perfecte 'mijn eerste Wobbel'.

De vorm, curve, maat en gewicht maken het een lichter en zeer stabiel balansbord.

Dit wobbeltje is bedoeld voor de kleinste kinderen of baby's, maar kan worden gebruikt voor alle leeftijden tot 100 kilogram.

De Starter wordt verkocht zonder vilt of met hetzelfde gerecyclede vilt als op de Wobbel Pro.

 

Het extra leuk maken op de Wobbel? Zet deze in als een chillplekje met het zachte deck en hoofdkussentje (€82,95). Wobbelen was nog nooit zo chill! 😀👌

 

 

Wobbel 360

De Wobbel 360 wordt geleverd met of zonder ons voornamelijk gerecycled geperst vilt zoals op de Pro en Starter. Het is een dynamisch rond bord, geweldig voor spinnen, trucs en vooral leuk om samen te spelen. Dit bord kan ook gemakkelijk 200 kilogram dragen en is dus geschikt voor alle leeftijden!

 

 

 

 

Helemaal overtuigd van dit zalige speelgoed? Ontdek alle Wobbels hier!

1 reacties

  • Oh, wat zou een wobble starter een leuk speelgoed zijn voor onze 2 schatten van kleinkinderen… als ze weer bij omi en opi op bezoek kunnen komen. Ik ben er zeker van dat grote neef Kamiel zijn klein neefje Ceriel met veel liefde en geduld zal helpen met het “wobbelen”! Wij kijken er al naar uit die 2 deugnieten hier bezig te zien!

    Lieve Beerten on

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden