Waarom kiezen voor inbakeren?

Waarom kiezen voor inbakeren?

Geborgenheid & ruimte beperkend

Als je je kindje inbakert beperk je eigenlijk zoveel mogelijk van de bewegingsvrijheid van je kindje tijdens zijn of haar slaap. Inbakeren zorgt ervoor dat je kleine uk niet wakker wordt door eigen bewegingen met de handjes of voetjes.

Het zorgt er bovendien ook voor dat je kindje hetzelfde veilige & geborgen gevoel terugkrijgt zoals in de baarmoeder. Je kindje komt uit een veilige omgeving & heeft 9 maanden lang bewogen met het gevoel iets rondom zich te hebben. Als je je uk dan in een bedje of wiegje legt met veel ruimte, wordt hij of zij hier vaak onrustig van. Pasgeboren baby'tjes houden er dus van om heerlijk te cocoonen!

De slaapzakjes van Puckababy zijn hier ideaal voor om dit gevoel te creëren, omdat je ze onderaan kan oprollen. Op deze manier krijgt je kindje een cozy gevoel & hebben ze een rand stof waar ze tegen aan kunnen schoppen met de beentjes.

Onderzoek heeft uitgewezen dat kindjes die ingebakerd worden rustiger & langer slapen. Ze worden dus minder snel wakker door externe prikkels. Door je kindje dus in te bakeren of strak in te stoppen, slaapt je kindje veel rustiger.

Wanneer start je best met inbakeren?

Je start al van bij de geboorte met inbakeren van je kindje. Twijfel je of je jouw baby wilt inbakeren? Zorg er wel voor dat je er ten laatste op 7 weken na de geboorte mee start.

Inbakeren afbouwen

Je bouwt het inbakeren best af vanaf 7 tot 8 weken inbakeren. Neem hier zeker de tijd voor. Je kindje heeft de tijd nodig om rustig te wennen aan een nieuwe situatie.

Start dus bijvoorbeeld met één armpje uit de bakerdoek & laat je kindje daar aan wennen. Op deze manier kan je stapsgewijs telkens een stapje verder gaan hierin tot je de inbakerslaapzak volledig kan omruilen tot een gewone slaapzak.

Waarom niet inbakeren na een spuitje?

De reden waarom er bij vaccinatie niet mag worden ingebakerd is, omdat dit tijdelijk koorts zou kunnen veroorzaken. Bij koorts is inbakeren afgeraden, omdat het lichaampje moeite heeft om temperatuur te regelen en als ze dan nog eens strak tegen de huid zijn ingebakerd dan maakt dit het alleen maar moeilijker.

Welke inbakerdoek raden wij jou aan?

Bij De Gele Flamingo hebben wij twee belangrijke merken die we jou graag voorstellen. Enerzijds hebben we de Puckababy Piep inbakerslaapzakjes waarmee je jouw kindje veilig inbakert voor een gezond slaapritme.

De inbakerslaapzakken van Puckababy worden gemaakt in Europa met een Nederlands design van 100% katoen. Deze Puckababy slaapzakjes zijn gepatenteerd.

Is jouw kindje een duimertje? Dan raden wij zeker en vast de Ergopouch inbakerslaapzakken aan. Hier kan je één duimpje uit het slaapzakje houden. De Ergopouch slaapzakjes zijn eenvoudig in gebruik & gemaakt van biologisch katoen.

Door de natuurlijke rek in de stof kan de baby zich vrij bewegen, maar voelt zich toch veilig en geborgen, omdat het stofje wel strak om het lijfje zit. Je kan deze Ergococoon inbakerslaapzak achteraf gewoon verder gebruiken als 'gewone' slaapzak. #handig

Een grote tetradoek van 120 x 120 cm kan je ook zeker gebruiken om in te bakeren in plaats van dat je kiest voor een inbakerslaapzak.

Bekijk hier alle inbakerslaapzakken in ons assortiment!

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden