Slechte nachten? Ontdek onze slaaphulpjes!

Slechte nachten? Ontdek onze slaaphulpjes!

Oh wat kan het vervelend zijn, die slapeloze nachten... Of je kleine flamingo die weer eens aan je bed staat 's nachts... Of veeeel te vroeg...Wist je dat er heel wat fijne slaaphulpjes bestaan die jouw kindje kunnen helpen bij een betere nachtrust? Hebben zowel jij als je kleine uk daar wel baat bij? Lees dan zeker verder!

Slaaphulpjes vanaf 0 maanden

ZAZU

Ook voor jongere baby's zijn er heel wat handige slaaphulpjes. Een projector die sterren of druppels op de muur of plafond schijnt en daarbij een rustig, kalmerend melodietje speelt, kan je baby zeker rustiger maken.

Zowel Wally de Walvis, Tim De Schildpad en Henry De Egel zijn de ideale slaaphulpjes van Zazu. 

 

 

Ze zullen de slaapkamer van je baby veranderen in een magische sterrenhemel en rustgevende muziek afspelen: baarmoedergeluiden (zodat je baby zich weer lekker geborgen voelt), natuur- oceaan of rustgevende muziek. De handige smart cry detector zorgt ervoor dat de geluiden meteen weer aan gaan wanneer je baby huilt.

Mama Bieke (@hetbezigbieke) testte Cody de Krab uit: "Mijn zoontje blijft 's morgens wat langer naar het plafond staren als hij wakker wordt, op die manier hebben we toch een uurtje meer slaap 😴. Als hij 's nachts wakker wordt en Cody opnieuw aan spring, is hij rustiger terwijl hij op zijn melk wacht. Minder gekrijs, aangenaam. 😁"

Slaaptrainers vanaf 18 maanden

ZAZU

Ontmoet Pam The Pinguin van Zazu! Deze schattige pinguin (te koop in verschillende kleuren) is zowel een nachtlampje, slaaptrainer én draadloze speaker. Cool!

Met Pam leert je peuter wanneer het tijd is om uit bed te komen, en dit op een speelse manier. Hoe? Je stelt makkelijk de tijd in wanneer het tijd is om uit bed te komen. Bijvoorbeeld: je kindje mag om 7u uit zijn/haar bedje komen. Je stelt de wekker in op 7u. 

Om 6.30u (een half uurtje voor opstaan) wordt Pam oranje; het is bijna tijd om op te staan. Na enkele nachtjes deze wekker te gebruiken, zal je kindje de link leggen met de kleuren en het tijdstip om op te staan. Yay!

Pam is ook een gezellig nachtlampje, je kindje kiest dan zelf de kleur van het lampje: wit, roze, rood, groen of multicolour. Het lampje gaat vanzelf uit na 30 minuten. Wil je het langer laten branden? Dan klik je 'm makkelijk in het basisstation. Een verhaaltje of slaapliedje? Kan ook! Je kan Pam verbinden met je smartphone en zo liedjes afspelen via bluetooth verbinding.

 

 

Liever een schaapje of hondje?  Ook Sam Het Schaap en Davy The Dog zijn fijne slaaptrainers! Wanneer je kind naar bed gaat sluiten Davy of Sam hun ogen en wordt het scherm rood. Time for bed! 

Als je kindje de volgende dag wakker wordt terwijl het nog geen tijd is om op te staan, laat Davy the Dog zien hoe lang het nog duurt tot hij wakker wordt. Als het nog maar een half uurtje duurt voor het tijd is om wakker te worden, zal het scherm van Davy oranje oplichten. 

Je kind hoeft dan nog maar heel even geduld te hebben! De sterretjes op het scherm tellen af wanneer het half uur voorbij is. Gaan de ogen open en wordt het schermpje groen? Dan mag je kindje opstaan. Je stelt zelf in of dit met geluid of zonder is. Stel dat je kindje toch nog slaapt, hoeft hij/zij toch niet per sé wakker gemaakt te worden.

Wanneer Davy the Dog of Sam het Schaap de ogen opent (op een door papa of mama ingestelde tijd), het schermpje groen oplicht en het zonnetje op het scherm verschijnt, is het tijd om op te staan. Dit kan met of zonder geluid gebeuren, zodat je kindje, als het nog lekker slaapt, niet per sé wakker gemaakt hoeft te worden. Je kan er ook voor kiezen om het lampje op een bepaald tijdstip groen te laten worden, maar de wekker met geluid een half uurtje later af te laten gaan. Zowel Sam als Davy werken ook gewoon als nachtlampje. 

Flow Amsterdam

Raket Apollo van Flow Amsterdam is een slaaptrainer, lampje en digitale klok-in-één.

De LED-lampjes geven aan hoe lang het nog duurt voordat het tijd is om naar bed te gaan, of wanneer het tijd is om op te staan. Apollo zal oranje of groen worden, afhankelijk van de modus. Je kan Apollo ook als wekker gebruiken, met muziekje of zonder. Je laadt de raket makkelijk op met USB-aansluiting.

 

Liever een gewone nachtlamp? Je shopt de Apollo raket ook in klein of groot formaat als nachtlampje. Door op de lamp te tikken, verandert deze van kleur.

Een slaaptrainer kan je gebruiken vanaf 18 maanden/2 jaar en gebruik je zolang je het nodig vindt of zolang je kindje het fijn vindt. De slaapwekkers zijn ook ideaal om mee te starten tijdens een vakantieperiode, zo ben je zeker dat jouw kindje een goed ritme gevonden heeft aan het begin van het schooljaar.

Ontdek alle slaaptrainers hier

Wat is White Noise of Witte Ruis?

White noise of witte ruis is een constant, monotoon geluid vergelijkbaar met een stofzuiger of  een ventilator. Wat doet witte ruis? Het schakelt andere omgevingsgeluiden uit, waardoor je baby makkelijker kan slapen. Het werkt geruststellend, sussend en is vergelijkbaar met de geluiden van de baarmoeder.

Robin De Wasbeer, Dex De Hond en Becky het Konijn van Zazu zijn knuffeldoekjes die o.a. het white noise afspelen. Ook Suzy, het compacte muziekdoosje speelt onder meer witte ruis af.

De Moonie beertjes

Moonie knuffels worden gemaakt uit heerlijk zacht organisch katoen en hebben 5 natuurlijke, kalmerende geluiden die de rustige slaap van je baby bevorderen. Extra leuk? Je kan kiezen uit 5 verschillende ledlichtjes die uit de buik van de knuffel komen. Deze lichtjes doen je kleintje denken  aan  de veilige omgeving van de baarmoeder, stellen gerust en brengen  tot  rust.

 

Via de smart cry detector schakelt Moonie automatisch weer aan, volgens de gekozen instellingen, licht en/of geluid naar keuze. Moonie wordt zo ongetwijfeld de beste vriend van je baby'tje.

 

 Ben je op zoek naar een slaaphulpje voor een baby jonger dan 18 maanden? Klik hier

Voor jonge baby's/peuters kan een sterrenprojector, muziekdoosje of knuffeldoekje erg fijn zijn om in te slapen.

Zoek je een fijn nachtlampje? Klik hier

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden