Plantoys: speelgoed voor een duurzame wereld

Plantoys, dat is speelgoed met een missie. Het duurzame speelgoedmerk werd opgericht in 1981 door Vitool Viraponsavan, toen net afgestudeerd aan de universiteit en ervan overtuigd om de wereld te willen vullen met positiviteit en creativiteit, maar bovenal op een duurzame manier speelgoed wilde ontwerpen en creeëren. Het werd een voorbeeld voor vele speelgoedmerken en is intussen razend populair!
Plantoys: speelgoed voor een duurzame wereld

Plantoys, dat is speelgoed met een missie. Het duurzame speelgoedmerk werd opgericht in 1981 door Vitool Viraponsavan, toen net afgestudeerd aan de universiteit en ervan overtuigd om de wereld te willen vullen met positiviteit en creativiteit, maar bovenal op een duurzame manier speelgoed wilde ontwerpen en creëren. Het werd een voorbeeld voor vele speelgoedmerken en is intussen razend populair!

Bij Plantoys is de ontwikkeling van het kind de grootste focus. Alle speelgoeditems zijn superveilig en gaan een leven lang mee. Het houten speelgoed verbetert zowel de fysieke als cognitieve ontwikkeling van het kind.

 

Een van hun grootste waarden is de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken; dat doen ze door duurzaam materiaal te gebruiken (PlanWood), duurzaam te produceren en dit steeds met een duurzame geest. Zo willen ze reeds kleine kinderen overtuigen om dichter bij de natuur te komen, hen meegeven dat de natuur belangrijk is om goed mee om te gaan en een groene levensstijl te promoten.  Zo bedachten ze het principe #kromkommer met het oog op voedselverspilling tegen te gaan.  

 

Wist je dat meer dan 10% van alle groente en fruit verspild wordt omdat ze niet mooi genoeg zijn? Zonde! Daarom produceerde Plantoys de houten kromme groente- en fruitset, want ook kromme groenten zijn superlekker!

 

 

Al het speelgoed van Plantoys is gefabriceerd in Thailand. Het hout dat gebruikt wordt tijdens de fabricage komt van oude rubberbomen, die niet langer in staat zijn om latex te produceren, super eco-friendly dus! Ook de verf en lijm die gebruikt wordt in het proces is 100% op waterbasis en vrij van gevaarlijke stoffen. Ultrasafe voor je kindje, dus!

 

 

 

Het babyspeelgoed van Plantoys is het ideale speelgoed om op je geboortelijst te zetten. Een eerste inlegpuzzel, stapelringen of rammelaar. Is je kindje al iets groter? De pretend-play sets zien er superleuk uit en zorgen voor uren plezier:  zo kan je peuter/kleuter zelf ijsjes scheppen, of houten (kromme) groentjes snijden of make-uppen met de houten make-up set.

 

 

 

Ook voor buiten is er heel wat fijns! Met de houten eilandset kan je kleine flamingo lekker spetteren. Zandkastelen bouwen doe je met de zandspeelset en tuinieren kan met de leuke tuinset. Mag het wat stoerder zijn? Hoe cool is de houten kraan en houten garage? Of de flipperkast? En het drumstel? 😄

 

Ontdek de volledig duurzame collectie van Plantoys snel hier.  

 

 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden