Musthaves voor de zomer!

De grote vakantie is begonnen! Feest voor de kinderen, helse planningen voor de ouders! Het is niet makkelijk om als working mom de hele zomervakantie geregeld te krijgen en dus beginnen de meesten onder ons al begin mei om plaatsen te reserveren in buitenschoolse kinderopvang, speelpleinen of zomerkampen.

 

De grote vakantie is begonnen! Feest voor de kinderen, helse planningen voor de ouders! Het is niet makkelijk om als working mom de hele zomervakantie geregeld te krijgen en dus beginnen de meesten onder ons al begin mei om plaatsen te reserveren in buitenschoolse kinderopvang, speelpleinen of zomerkampen.

Wij wonen in het centrum en de buitenschoolse opvang is recht over de deur. Onze meisjes gaan daar ook bijna dagelijks naar de nabewaking, dus ze kennen iedereen en alles daar. De keuze om ze dus daar ook het grootste deel van de vakantie te laten doorbrengen was snel gemaakt. We gaan ook nog een weekje naar zee eind juli en ze gaan twee weken op kamp. En dan is het september en kan de normale routine weer beginnen. Halleluja.

Het is toch altijd weer even aanpassen als ze op kamp of naar de buitenschoolse gaan, want het zijn soms weer andere dingen die ze moeten meenemen en met mijn mombrain durft dat al wel eens mis gaan. Ik probeer zoveel mogelijk dingen ’s avonds al voor te bereiden en klaar te zetten, want in de ochtendrush is datzelfde mombrain nog niet goed wakker en dat geeft meer kans op falen. P ging zo ooit met een lege brooddoos naar school. Het kind was er niet over te spreken ’s avonds. Begrijpelijk. #mombrainfail

Voor al die andere moederkes out there lijst ik even mijn essentials op om de zomer mee door te komen. Deze spullen gaan dagelijks mee met P en E:

  • Zonnecrème! Zó belangrijk! De spray van Linea Mamma Baby smeert supermakkelijk uit, echt een aanrader als je ze snel even wil insprayen.
  • Zonnehoedjes. Die van Liewood zijn TOP. Ik vind ze supermooi en het is echt hele mooie kwaliteit. Ik heb voor E en B een Dorrit hoedje. En als ik een zoon zou hebben zou ik er zéker een dino hoed voor kopen! P neemt altijd een lelijke pet mee. Her loss.

   

  • Lunchdoos. Met inhoud.😜 Ik gebruik zelf de vierkante lunchdozen van Eef Lillemor en vind ze superhandig van formaat. Wel best groot, dus voor E geef ik nog vaak de kleine paraplu lunchdoos van Eef Lillemor mee.

 

  • Thermisch lunchtasje. Dit is onmisbaar met deze dagen. Ik stop er een koelelement in en dan de lunchdoos en fruitdoos. Blijft alles lekker fris!

     

  • Ik gebruik de snackdoosjes van A little lovely company. De meisjes vinden de unicorn doosjes ge-wel-dig en ik vind ze ook echt van een handig formaat! De kleinste doosjes gebruik ik voor rozijntjes of blauwe besjes en in de grote past makkelijk een appel.

   

  • Om mee te nemen naar school of op kamp vind ik die met een rietje heel handig. Ze zijn ook lekker groot dus perfect!

   

 Als je kinderen echt op kamp gaan in het bos of aan het water kan het misschien ook geen kwaad om 's ochtends een squito sticker op hun kleding te kleven. Die blijven goed zitten en houden de muggen op afstand ✌

Verder wens ik jullie allemaal een hele fijne zomervakantie toe! Vergeet geen boterhammen mee te geven met jullie kleine flamingo's en ga op tijd en stond eens met een glas rosé op een terras hangen! Ciao! 

Liefs,

Shana

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden