How to: de kraamtas! (+handige checklist)

Je bent zwanger, proficiat! Is het je eerste kindje? Dan kan je misschien wat hulp gebruiken bij het inpakken van je kraamtas/vluchtkoffer/ziekenhuiskoffertje.

Wanneer start je nu precies met inpakken? Wij raden steeds aan om te pakken rond de 36ste week zwangerschap, zo ben je zeker goed voorbereid.

No stress! Download hier onze handige checklist. Zo ben je zeker dat je niets vergeet.

Nog op zoek naar iets na het bekijken van het lijstje? Hier onze toppers die alvast niet mogen ontbreken.

How to: de kraamtas! (+handige checklist)

Je bent zwanger, proficiat! Is het je eerste kindje? Dan kan je misschien wat hulp gebruiken bij het inpakken van je kraamtas/vluchtkoffer/ziekenhuiskoffertje.

Wanneer start je nu precies met inpakken? Wij raden steeds aan om te pakken rond de 36ste week zwangerschap, zo ben je zeker goed voorbereid.

No stress! Download hier onze handige checklist. Zo ben je zeker dat je niets vergeet.

Nog op zoek naar iets na het bekijken van het lijstje? Hier onze toppers die alvast niet mogen ontbreken.

 

1. (Never enough) rompers

Het cliché is waar, je hebt nooit genoeg rompers! Een lekkende luier is (helaas) iets wat de eerste maanden wel eens voorkomt, dus een extra rompertje kan geen kwaad. Tip: koop niet te veel iniminimaatjes want je baby'tje zal groeien als kool. Deze superzachte rompers van Susukoshi zijn perfect voor een newborn baby en rekken goed mee. Wij zijn verliefd op de kleuren.

 

2. Het eerste pakje

Je denkt er misschien nog niet over na, maar het eerste pakje dat jouw baby'tje zal dragen na de geboorte is toch een uniek stuk, bovendien zal dit later veel nostalgische herinneringen opwekken. Kies voor een zacht exemplaar van organisch katoen, zoals dit van Konges Slojd.

 

3. Een lief, zacht mutsje

Na 9 maanden lekker warm in mama's buik genesteld te hebben, houd je je baby gezellig warm met een newborn mutsje. Met een hoofd dat een derde van hun lichaam beslaat en een open fontanel verliezen baby’s snel veel warmte. Deze lieve effen katoenen mutsen zijn van Susukoshi, de mutsjes met printje van Jollein .

 

 

4. Krabwantjes voor die mini-handjes

Omdat je je baby zijn nageltjes nog niet meteen mag knippen, maar je baby door de nog ongecontroleerde bewegingen zichzelf wel een durft krabben, zijn krabwantjes aan te raden. Superschattig! De wantjes op de foto zijn van Coco & Pine.

 

5. De zachtste sokjes

De temperatuur van de voetjes is een uitstekende graadmeter om te checken of de warmteregulatie van je kindje in orde is. Deze hoge sokjes van Liewood blijven goed aan. En hoe lief zijn deze teddy slofjes van Nanami?

 

 

6. De eerste knuffel

Ook zo leuk om uit te zoeken. De favoriete knuffel van jouw kindje. Kies voor een zacht exemplaar dat goed in de kleine handjes past of een knuffeldoekje dat je aan het speentje kan vastmaken. Eentje gevonden dat je mooi vindt? Leg het knuffeltje dan alvast bij jou in bed alvorens je kindje geboren wordt. Zo ruikt deze alvast naar mama :-)!

Speendoekje Lama van Jollein - Knuffeldoekje Bear van Fabelab - Speendoekje Elphee van Done By Deer - Knuffeldoekje konijn van Elodie Details

 

 

 

7. Een warm dekentje

 Niet zo fan van het printje in het ziekenhuis? Neem je eigen dekentje mee. Kies, afhankelijk van het seizoen, voor een katoenen of wollen exemplaar dat je ook kan gebruiken in de maxi cosi. 

 

Roze dekentje La Croisette van Coco & Pine, gebreid dekentje Burned Clay van Elodie Details, deken River Knit Ash Green van Jollein en Deken Lemon Squash van Trixie

 

 

8. (Never enough) hydrofiele doeken

 In allerlei soorten en maten. Handig tijdens het voeden, om in te bakeren, als dekentje, bij het verschonen of om je baby af te drogen. Hydrofiele doeken zijn onmisbaar!

Fabelab swaddle Clay - Jollein set hydrofiele doeken Nature Ash Green - Les Rêves d'Anaïs set hydrofiele doeken Mustard - Cam Cam hydrofiele doek Holiday

 

 

9. Speentjes in allerlei vormen en maten

Superschattig, die mini-speentjes. Maar welk speentje kies je nu?

 Lees hier meer over de keuze van een speentje.

 

10. Een cadeautje voor grote zus of broer?

 Voor grote zus of broer zijn het ook spannende tijden. Superfijn om ook hem of haar ook een cadeautje te geven tijdens het eerste kraambezoek. Wat dacht je van een leuke puzzel of magneetset om alvast uit te proberen in de ziekenhuiskamer? Of een popje/knuffeltje om zelf mama of papa te spelen :-)?

 

 Pop van Minikane (verschillende uitvoeringen) - Magneetset van Janod (in meerdere uitgaven) - Mudpuppy Glow in the Dark puzzel Dino - knuffelkonijn van Jellycat

 

Welke kraamtas neem je mee naar het ziekenhuis? Wij raden een zo groot mogelijke tas aan. Je zal immers met meer spulletjes mee naar huis gaan ;-)! Of verdeel je spulletjes voor de baby en voor jou in twee tassen.
De Gele Flamingo heeft een ruim aanbod luiertassen.

Onze favoriet? Deze extra large weekendtas van Childhome!


 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden