Eco kitchen

Omdat wij bij De Gele Flamingo het milieu heel erg belangrijk vinden, en wij verspilling dan ook zeer hard tegen gaan, stellen we jullie graag enkele eco-friendly merkjes in de keuken voor. Bovendien zijn deze natuurlijke producten ook gewoon supermooi! Less plastic is fantastic!
Eco kitchen

Omdat wij bij De Gele Flamingo het milieu heel erg belangrijk vinden, en wij verspilling dan ook zeer hard tegen gaan, stellen we jullie graag enkele eco-friendly merkjes in de keuken voor. Bovendien zijn deze natuurlijke producten ook gewoon supermooi! Less plastic is fantastic!

 

Plastieken rietjes zijn klein en licht, daardoor komen ze dikwijls niet in speciale afvalbakken voor plastic terecht en worden ze dus niet gerecycleerd. Verraderlijke vervuilers dus. De oplossing? Herbruikbare rietjes! Bovendien ook superzacht voor de mond van jouw kindje. 

 

De herbruikbare rietjes van MinikOiOi zijn flexibel en worden geleverd met een dun borsteltje, ideaal om de rietjes vanbinnen te reinigen. Een klein gebaar, een grote impact op het milieu!

 

Dat we onze lunch best niet  meer verpakken in zilverpapier of plastieken tasjes, moeten we jullie niet meer vertellen. Er zijn zoveel milieuvriendelijke alternatieven. We lijsten onze favorietjes hieronder op.

De Haps Nordic herbruikbare smoothie knijpzakjes zijn een dikke hit. Geen geknoei meer met lekkende potjes fruitpap onderweg. De zakjes zijn gemaakt van gerecycleerde PET flessen en zijn gemakkelijk uitwasbaar ,eco-friendly, mogen in de vriezer en zijn ook gewoon erg mooi!

 

Handig voor je lunch of om fruit en groenten in te bewaren tijdens je boodschappen. Met dit zakje van Haps Nordic vervang je alle wegwerpzakjes.

 

 

 

Neem vanaf nu je lunch mee in dit handige tasje van Ekobo. Dit tasje wordt gemaakt van 5 gerecycleerde PET flessen. De Ekobo bamboo lunchboxen passen hier mooi in.  De lunchboxen zijn 100 % recycleerbaar.

 

 

Omdat veiligheid het belangrijkst is: alle producten van Cink zijn ecologisch en gif-vrij. Ze zijn gemaakt van 100% organisch bamboe. Alles is verkrijgbaar in vijf gender-neutrale kleuren. Top!

 

Ergonomisch ontworpen voor kleine handjes en met 100%natuurlijke bamboe handvaten: de lepels van MinikOiOi. Ook in andere kleurtjes.

 

 Slabbetjes uit 100% organic cotton; verantwoord en in stijl knoeien :)!

Boven: de organische slabben in tetrastof van Fabelab.

Onder links: schattige slabben van Liewood

Onder rechts: XL slab met mouwen van Timboo, ook perfect als eerste schilderschortje.

 

Smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden