Alles wat je wil weten over: BIBS

Onze best verkopende speentjes van het moment zijn zonder twijfel de fopspenen van Bibs! Deze prachtige speentjes bestaan er in de mooiste nude- en aardekleuren en gaan vlot over onze digitale toonbank. Wist je dat deze spenen al 40 jaar in Denemarken gemaakt worden? Noem ze dus gerust retro ;-)! We lichten deze populaire fopspeen graag toe, want naast supermooi zijn ze ook nog eens inventief!
Alles wat je wil weten over: BIBS

Onze best verkopende speentjes van het moment zijn zonder twijfel de fopspenen van Bibs! Deze prachtige speentjes bestaan er in de mooiste nude- en aardekleuren en gaan vlot over onze digitale toonbank. Wist je dat deze spenen al 40 jaar in Denemarken gemaakt worden? Noem ze dus gerust retro ;-)! We lichten deze populaire fopspeen graag toe, want naast supermooi zijn ze ook nog eens inventief!

Shop  5 stuks met 15% korting met code BIBS5*  (*actie enkel op nieuwe orders – tem 16/03 – niet geldig op geboortelijsten)

 https://bit.ly/38K6V80

De originele Bibs fopspeen is de ronde, latex variant. Later werd ook het vlindervormige model (in latex en silicone) toegevoegd aan het gamma. Het schild van de ronde speen is net als de speen zelf rond en buigt op deze manier wat af tegen het mondje van jouw baby. Op deze manier kan er lucht tussen de huid van je kindje en de speen, wat ervoor zorgt dat de huid langer droog blijft en minder snel irriteert.
De drie gaatjes in het schild zijn luchtgaatjes en worden toegevoegd voor de veiligheid van je kindje en verhindert verstikking. Het is dus niet enkel een mooie speen, maar bovenal superveilig.

 


Links: de originele ronde, latex fopspeen van Bibs / Rechts: de vlindervormige variant met symmetrische speen (in latex of silicone) van BibsDe speen zelf (mondstuk) is vervaardigd uit natuurrubber of latex en heeft een ronde kersvorm die gelijkend is op een tepel. Daarom worden ronde spenen ook vaak aangeraden bij newborn baby's die borstvoeding krijgen. Een speen zal sowieso de zuigbehoefte van jouw baby stimuleren en troost bieden.

Latex of natuurrubber is, zoals je hoort in de naam, een echt natuurproduct. De Bibs speentjes zijn dus zeker "sustainable". Bovenal is dit product volledig BPA-, ftalaat- en PVC-vrij. 


Water in je speentje? Dat is heel normaal. Volgens de Europese normen is men verplicht kleine luchtgaatjes in de speentjes te maken. Na sterilisatie of veelvuldig gebruik is het dus heel gewoon dat er een beetje water in de speen komt. Je kan het water uit het speentje duwen door het tussen duim en wijsvinger te houden en zachtjes te knijpen.

Wat met hygiëne? Bij het ontvangen van je speentje raden we aan de speen te steriliseren in kokend water.Steriliseer de speentjes iedere week.
Bij veelvuldig gebruik is het mogelijk dat de bolvormige speen een beetje opzwelt. Latex neemt als organisch product water op en zal zich wat vormen naar het mondje van jouw kindje. Dat is helemaal prima.
We raden aan om enkele spenen in voorraad te hebben en deze af te wisselen bij jouw baby. Zoals ieder product heeft ook een speentje een "houdbaarheidsdatum". We raden aan om fopspenen te vervangen om de 6 weken.
Vervang de fopspeen als:

  • hij slap is geworden,
  • hij scheurtjes, gaatjes of puntjes vertoont,
  • het rubber kleverig aanvoelt,
  •  de speen slijtage vertoont.

Superleuk: Match de Bibs speen met de mooie slabbetjes van Mushie of met een handige speenketting of fopspeendoekje.

Ontdek het assortiment van Bibs hier.

Promo: Shop  5 stuks met 15% korting met code BIBS5*  (*actie enkel op nieuwe orders – tem 16/03 – niet geldig op geboortelijsten)

 

 

Meer weten over fopspenen of interesse in een andere fopspeen voor jouw kindje? In deze blog krijg je nog meer informatie

 

 

 

 

 

 

    Winkelmandje

    ×

    Subtotaal