Alles wat je moet weten over (baby)dragen

Alles wat je moet weten over (baby)dragen

Ben je zwanger en vraag je je af of een ergonomische draagzak iets voor jou is? Snappen we! Er komt veel op je af, en je weet niet goed waar te beginnen, er is dan ook zoveel keuze!

We kunnen je alvast vertellen: een ergonomische draagdoek of draagzak is een echte musthave met een baby in huis. Ons team loodst je graag door de drie meest gestelde vragen!

 

Wat zijn de voordelen aan ergonomisch dragen?

Er zijn enorm veel voordelen aan het ergonomisch dragen van je pasgeboren baby’tje. Je kan namelijk heel erg makkelijk beantwoorden aan een aantal basisbehoeften van je kleintje. Kindjes willen graag hun ouders zien, ruiken en horen. Dat is begrijpelijk, want die zintuigelijke waarnemingen geven hen een veilig gevoel.

Dankzij een draagzak of een draagdoek, kan je tegemoet komen aan al die behoeftes tegelijkertijd. Je baby’tje wordt hoog op je buik gedragen, en kan dus je geur opnemen, je gezicht vlakbij zien, je stem horen, maar ook je hartslag. En dat is erg geruststellend voor hen. Die hartslag horen ze namelijk sinds lang voor hun geboorte al, en dat geeft hen een veilig en geborgen gevoel.

Dat je daarnaast je handen vrij hebt, als je je baby’tje draagt is handig meegenomen. Een draagzak maakt het dagelijks leven dus ook voor jou als ouder gemakkelijker! Spelen met grote broer of zus, koken of boodschappen doen kan allemaal handsfree! 😃🤩 

 

 

Welke draagzak of draagdoek is ideaal voor mij?

Er zijn enorm veel draagsystemen op de markt, dus de keuze is overweldigend. Wij verkopen de volgende vier merken: Tula, Ergobaby, de Mini draagzakken van Babybjörn en de rekbare draagdoeken van Babylonia.  Deze merken delen eenzelfde passie voor dragen, en eenzelfde garantie voor topkwaliteit, comfort en veiligheid.

Waarom De Gele Flamingo fan is? Omdat je met onze draagzakken vanaf de geboorte kan gaan dragen, zonder extra hulpmiddelen of accessoires. De draagzakken zijn supermakkelijk in gebruik en je krijgt ze helemaal alleen aan en uit. Een draagzak- of doek is een topitem om op je geboortelijst te zetten!

 

 

Hieronder vind je de meest aanbevolen posities in de draagzakken van Ergobaby en Tula, per gewichtscategorie. Handig!

 

 

Welke drager kies ik dan best?

Ergobaby en Tula

 

De Ergobaby Embrace is dé ideale draagzak voor de eerste maanden na de geboorte. Deze ergonomische drager combineert het gevoel en de gezelligheid die bij een draagdoek horen, met het gemak van een draagzak. Gespen om te klikken en een ultrazachte stof om gezellig en geborgen te kunnen dragen.

De Ergobaby 4 position Omni 360 is een echte all-in­ one ergonomische drager. Je kan je kindje op alle posities dragen: buik-aan-buik, op je buik met gezichtje naar buiten, op je rug en op je heup. #handig

De Ergobaby Adapt kan je gebruiken vanaf de geboorte en daarna stelselmatig aanpassen aan de groei van je baby, dankzij het handige drukknopensysteem en de velcro op de heupband. Deze draagzak groeit dus gewoon mee met je kindje!

 

 

 

 

De Tula Free-to-Grow draagzak groeit mee met je baby, vanaf de geboorte tot wel 20 kilogram. Je kan deze drager dus meteen vanaf de geboorte gebruiken, zonder verkleinkussen. Het handige systeem met drukknoopjes zorgt ervoor dat je je drager op de juiste maat kan afstellen voor jouw kindje.

De Tula Explore is een heel veelzijdige draagzak, waarmee je vanaf de geboorte ergonomisch kan gaan dragen. Met deze drager kan je buik-aan-buik dragen, maar je kan je kindje op termijn ook op je buik dragen, met z’n gezichtje naar buiten.

Belangrijk hierbij is dat je kindje heel stevig zélf z’n hoofdje moet kunnen recht houden. Ergonomisch dragen op de rug kan natuurlijk ook, maar ook pas wanneer je baby genoeg spierspanning heeft in z’n nekje. 

Sowieso zit je kindje in elke draagzak van Tula of Ergobaby, 100% ergonomisch én veilig. En als ouder heb je een optimaal comfort dankzij de gewatteerde schouderriemen en brede heupband.

 

In onderstaande video licht Dominik, expert van Ergobaby en Tula, de draagzakken toe.

 

 

Babybjörn mini draagzakken

 

De Mini draagzak van Babybjörn is het meest geschikt in de eerste vijf levensmaanden ( 0–1 jaar) (min. 3,2 kg, max. 11 kg) en is ontworpen om regelmatig kort te dragen. Het is een superlicht, compact model dat makkelijk in je luiertas past. Door het flexibele materiaal kan je de natuurlijke C-houding van je kindje zien en controleren.

Het voorste gedeelte van de draagzak is makkelijk los te maken om je kindje eruit te halen, bijvoorbeeld wanneer je kindje in slaap gevallen is. Vanaf 5 maanden is het ook mogelijk om je kindje met het gezicht van je af te dragen.

Deze gebruiksvriendelijke draagzak is een echt startersmodel en te koop in diverse hippe prints en stoffen, in zachte jersey of katoen. Ontdek alle prints hier.

 

Babylonia draagdoeken

 

Liever een draagdoek om zelf te knopen?

De Tricot-Slen van Babylonia is een lange gebreide en rekbare draagdoek van 100% biologisch katoen waarmee je je baby op vier verschillende manieren kan dragen - zowel liggend als rechtop! Rug en hoofdje van de baby worden perfect ondersteund. 

Je kan de draagdoek al vanaf de geboorte gebruiken. Het is belangrijk dat de stof in de breedte rekt, niet in de lengte. Een stof die diagonaal en in de breedte rekt, zorgt voor meer comfort voor zowel de baby als mama/papa. Rekt je stof in de lengte dan zakt de baby naar beneden.

 

 

Je shopt de Tricot-Slen in verschillende kleuren en prints.

Twijfel je of je zo'n doek zelf wel aan kan? Geen nood, in onderstaande video tonen we je hoe makkelijk het wel is!

 

 

Hoe lang mag mijn kindje in een draagzak?

Het aantal uren dat je kindje in een draagdoek zit speelt geen rol. Je draagt je kindje zo lang je dat als ouder zelf graag wil. Wel belangrijk hier is dat je je baby altijd op de juiste manier draagt. Zorg er altijd voor dat de banden mooi over de schoudertjes en de rug verspreid zijn.

Als je een lange wandeling maakt met je kindje in een draagzak dan raden we je aan om af en toe even een pauze te nemen en je kindje er uit te halen.

 

Alle draagzakken en -doeken samen bekijken? Dat doe je hier. Zin gekregen om een online geboortelijst aan te maken? Dat kan hier.

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden