Why we love: Owlet

Why we love: Owlet

Ken je dat gevoel wanneer je kindje gaat slapen en je bent als ouder erg ongerust omdat je niet zeker weet of alles oké is met je kindje? Oprichters, Jake Colvin, Kurt Workman, Jordan Monroe & Zack Bomsta voelden van bij het begin dat ze hier meer controle over wilde.

Met de technologieën die de dag van vandaag allemaal beschikbaar zijn, moest er een manier zijn waarop je als ouder volledig gerust wordt gesteld als je kindje in bed ligt.

Zo ontstond eigenlijk al redelijk snel het nieuwe merkje, Owlet. Hier zijn wij, bij De Gele Flamingo, ontzettend blij mee want het geeft ouders zoveel meer ademruimte.

We leggen jullie graag wat meer uit over de Owlet Monitor Duo Smart Sock. Deze vind je nu ook terug bij ons in de shop!

De visie van Owlet

"Every parent, new and expecting, has access to better tools to care for their baby in the home."

 

Slimme Owlet monitoring binnen handbereik

De Owlet Monitor Duo is een revolutionair babymonitoringssysteem dat je een compleet beeld geeft van de slaap van je baby. Dit systeem helpt ook bij het ontwikkelen van betere slaapgewoonten.

Het Dream Duo van Owlet bevat één dream sock sensor, vier stoffen sokjes, een draadloos oplaadbasisstation, één Owlet Cam, een magnetische basis, een veilige muurmontagekit & toegang tot de Owlet App en slaapleerprogramma.

De Owlet smart sock geeft je als ouder een volledig beeld van de toestand van je kindje. De hartslag van je kleine flamingo wordt voortdurend gemonitord, alsook het zuurstofniveau. Handig hierbij is dat het basisstation & de app je waarschuwen als je baby je nodig heeft!

Meet slaaptrends & groeit mee met je kindje

Je kan ook perfect zien hoeveel uren je kindje heeft geslapen, het aantal keren dat hij of zij wakker wordt & de algemene slaapkwaliteit van je baby. De bijgeleverde sokjes zijn geschikt voor kindjes van 0 tot 18 maanden.

Mét camera

De camera geeft je een haarscherp beeld & glashelder geluid. Je kan als mama en papa dus volledig je kindje zien & luisteren. Is je kindje even wakker? Je kan hem of haar perfect vanop een afstand gerust stellen met de terugspreekfunctie.

Daarnaast heb je een temperatuurweergave, nachtzicht & zoomfunctie. Je kan deze camera perfect aan de muur hangen om je kindje beter in de gaten te houden tijdens dutjes.

Babyfoon zonder slaapsok

Is je kindje ondertussen te groot voor de sok, maar gebruik je wel nog graag een babyfoon? Je kan de camera perfect gebruiken als babyfoon zonder dat je de Owlet sock gebruikt. Heel erg handig dus!

R E V I E W S

Emelie Haemers

“Wij mochten van de Gele Flamingo de Owlet smart sock en camera testen. Onze dochter Liva is 15 weken oud en sliep deze week met het Owlet sokje aan. Een heel handig sokje om rond het voetje te doen. Er zitten trouwens 2 verschillende maten in de doos, zodat je het gepaste sokje voor je baby kan gebruiken.

Je kan de Owlet sok gebruiken voor baby’s van 0 tot 18 maanden. Je kan ook afwisselen tussen het linker- en rechtervoetje, want er zit ook telkens voor beide voetjes een sokje in. Je moet de sok eerst opladen met een handig klein laadstation, ondertussen kan je de app installeren.

Een uurtje en een half opladen en de sok kan meerdere nachten zijn ding doen. Via de app kan je dan verbinding maken met het sokje, zodat je alle gegevens binnenkrijgt. Dankzij de sensor in het sokje krijg je de hartslag en het zuurstofniveau van je baby te zien.

Zowel de app als het laadstation geven een melding wanneer een waarde niet ok blijkt te zijn. Ideaal dus wanneer je zoals ik snel ongerust bent. Op deze manier hoef je niet telkens te gaan controleren of ze daadwerkelijk nog ademt en alles nog ok is. Je hoeft ze helemaal niet te storen, want de app vertelt je wat je moet weten, zo kan je als ouder ook rustig slapen.

Daarnaast houdt de app ook het slaappatroon en de slaapkwaliteit van je baby bij. Zo kan je zien hoe vaak je baby wakker was, wanneer de REM-slaap was, … Gezien Liva haar nachten nog niet zo vlot verlopen, was dit heel interessante informatie. 

Naast het sokje, zit er natuurlijk ook nog een hele mooie HD camera bij. Klein, compact, maar super handig! Je krijgt alle benodigdheden om de voet van de camera aan de muur te bevestigen en dankzij het magnetische systeem kan je de camera alle kanten op draaien.

De camera vertelt je de correcte temperatuur in de kamer (wat bij vele andere babyfoons vaak een probleem is), alsook de luchtvochtigheid. De camera werkt via WiFi, waardoor je dus ook de app nodig hebt om de baby te zien. Het enige nadeel daarbij is dat je steeds een goede verbinding nodig hebt, en dat het beeld/geluid wat vertraagd binnenkomt, alsook de melding dat je baby weent. 

Wij zijn alleszins heel enthousiast over de Owlet en raden het andere ouders zeker aan.”

 

Tim Stam

De Owlet Monitor Duo is een echte must voor elke ouder.

De combinatie met een duidelijke camera en de voetsensor zorgt ervoor dat je als ouder gerust bent wanneer je kindje slaapt, ook al slaapt ie in dezelfde kamer als jij.

De sok voetsensor: deze volgt op de voet de hartslag en het zuurstofgehalte van je baby. Indien er iets niet in orde is gaat het basisstation veranderen van kleur een melodie afspelen. Ook in de app krijg je een melding wat er aan de hand is.

Na de nachtrust kan je ook perfect zien wanneer je kindje wakker was, sliep, vast sliep, wat zijn hartslagen waren en zijn zuurstofgehalte. Hier kan je ook een rapport van trekken indien gewenst.

Er zitten verschillende sokken bij zodat het tot 18 maanden kan blijven passen voor je kleine spruit. Het opladen van de sok is eenvoudig op het docking station met een magnetische lader. Zodra hij opgeladen is kan je er meer als een volledige nacht mee door. 

De video instructies zijn heel duidelijk in de app, zo weet je perfect hoe je de sensor in de sok moet plaatsen maar ook hoe je het aan het voetje van je kind moet aanbrengen.

De installatie van de sok in de app gaat super gemakkelijk, in enkele klikken is deze verbonden met uw wifi netwerk. De sok zit ook zeer comfortabel voor uw baby, niet storend en ook geen pijnlijke obstakels.

De camera: geeft zowel overdag als ’s nachts een duidelijk beeld, met een heel brede hoek.

De montage is super eenvoudig, men heeft een heel lange kabel voorzien, waar ook de temperatuursensor in zit en men voorziet ook een kabelgoot waar je zeker mee toe komt. Deze kan je eenvoudig aan de muur plakken. Hier zitten ook hoeken bij zodat je tot aan het stopcontact geraakt.
Zo voorkom je dat uw kind met de kabel gaat spelen en alle gevaarlijke gevolgen van dien.

De camera voet hang je op met één schroef, waarna je de camera er magnetisch aan klik, zo kun je hem perfect verstellen zodat het beeld ideaal is.
Het koppelen met de app en het wifi netwerk gaat super snel, de app vraagt je een QR code te scannen via de camera en in enkele secondes is het verbonden met wifi. In de app kun je direct zien wat de temperatuur en de luchtvochtigheid is in de ruimte.

Je kan het geluid aan en uit zetten, maar ook de beeldkwaliteit instellen. Het spreken naar uw kind is ook mogelijk (of een mooi liedje zingen). Je kan het geluid ook op “achtergrond” zetten, zo blijft het geluid afspelen als je de gsm op slot doet of in andere apps zit te kijken.

Je kunt de meldingen inschakelen en ook de gevoeligheid hiervan instellen, ook geef je een periode aan wanneer je de volgende melding wilt ontvangen. Dit is apart instelbaar voor beweging en geluid.

Je kunt het rode lampje op de camera uitschakelen in de app. Een groot voordeel vind ik dit, met onze vorige babyfoon wist ons zoontje perfect wanneer wij keken en maakte hier graag misbruik van.

Het enige minpunt is dat je de camera niet vanuit de app kan bedienen om bv verder in de kamer te kijken.

De app algemeen

Je maakt één of meerdere kinderen aan. Je koppelt elk toestel aan een kindje. Dit kan je naderhand nog wijzigen. De app is zeer mooi en overzichtelijk, voorzien van instructievideo’s zodat je alles uit de Owlet kan halen.
Je kan de app gebruiken door meerdere personen, en ook naar je eigen voorkeuren instellen.

Tot slot, ben je op zoek naar een kwalitatieve camera met een sensor dan heb je met de Owlet Monitor Duo het perfecte product in huis. Je gaat hier nog veel plezier aan hebben. Het is niet goedkoop, maar wel de moeite waard ten opzichte van traditionele babyfoons.

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden