Waarom open-ended play zo goed is voor je kind

Open ended speelgoed? Wat is dat?  Open ended play is een vorm van spelen zonder regels of een echt doel. Kinderen ontdekken op deze manier hun eigen spel waarin hij/zij fantasie de vrije loop kan laten gaan. Imaginatie staat in deze spelvorm helemaal centraal. 
Waarom open-ended play zo goed is voor je kind

Open-ended speelgoed? Wat is dat? Open-ended play is een vorm van spelen zonder regels of een echt doel. Kinderen ontdekken op deze manier hun eigen spel waarin hij/zij fantasie de vrije loop kan laten gaan. Imaginatie staat in deze spelvorm helemaal centraal, en dat is net helemaal goed voor je kindje!

Deze vorm van spelen zorgt voor uren spelplezier voor je kiddo's, net omdat er geen regels aan vasthangen. Je kiddo kiest zelf hoe, waar en wanneer hij of zij ermee speelt.

Vaak is het voor volwassenen nog onduidelijk 'wat dit speelgoed juist doet'. Als volwassenen zijn we die creativiteit in loop der jaren voor een groot stuk kwijtgespeeld. Kindjes hebben nog een enorme fantasie & zien enorm veel spelmogelijkheden in dit soort speelgoed.

Waarom Open Ended Play?

Waarom wij 'fantasierijk speelgoed' zo belangrijk vinden? Het spel kent geen limieten voor je kleine Flamingo. Je kiddo heeft de kans om te spelen zoals hij/zij zelf wil, niet zoals een volwassene het bepaalt. Dat is net het leuke aan dit speelgoed, je kleine schat kan er elke dag uren mee spelen & ontdekt zo nieuwe fantasieën, nieuwe spelmogelijkheden, ... .

Open-ended play verruimt de cognitieve skills, kinderen leren keuzes maken en ze voelen zich sneller geïnspireerd. Reden te meer dus om te investeren in 'open-ended play' toys. 

 

Stapelstein: De vloer is lava!

Ook Stapelstein is een topper in het thema 'Creatief spelen'. De ronde balansstenen van stevig piepschuim motiveren kinderen om te bewegen en actief te spelen. Het is multifunctioneel en ondersteunt ook de motorische en cognitieve ontwikkeling. 'Reisje rond de wereld' spelen? 'The floor is lava?' Leren balanceren op één been? 

Een springparcours maken of een balanceerstoeltje? Het is allemaal mogelijk met de stenen van Stapelstein. (Ook makkelijk op te bergen door te stapelen 😅)

 

Grapat: de leukste mini figuurtjes

Grapat werd nog maar net toegevoegd aan ons assortiment bij De Gele Flamingo & we zijn al helemaal fan! Het speelgoed van Grapat zijn losse elementen die je op zoveel verschillende manieren kan gebruiken en echt leuk kan zijn voor heel veel verschillende leeftijden.

De houten onderdelen worden gemaakt van duurzaam beuken- en berkenhout. Daarna wordt het gebeitst met natuurlijke verfstoffen en afgewerkt met plantaardige oliën wat het 100% veilig maakt voor kinderen en milieu. 

Ook voor dit leuke speelgoed zijn er geen regels. Je kiddo vult zelf in hoe hij of zij graag met die speelgoed aan de slag gaat.

Ook leuk om de Grapat speeltjes te combineren met je favoriete stapelstenen van Stapelstein. Laat je kindje de kleurtjes mooi sorteren in een omgedraaide stapelsteen. Rood bij rood, geel bij geel, ... . Al spelend leren, we love it!

 

Wobbel wat?

Een Wobbel is een perfect voorbeeld van zo'n stuk speelgoed. Volwassenen zien een gebogen stuk hout, kinderen zien meteen al de mogelijkheden van dit coole balansbordKinderen weten instinctief wat de bedoeling is en blijven ook steeds meer mogelijkheden zien en ontdekken.

De Wobbel is dus wat je er zelf mee bedenkt; een balansbord, een schommel, een brug, een winkeltje, een hut, een opstapje, een racebaan, een stoel,  een poppenkast, een goal? Ook superleuk: wobbelturnen of wobbelyoga, ja ook voor volwassenen 😀!

Een Wobbel zet je ook helemaal multifunctioneel in: met het zachte wobbel deck inclusief kussentje kan je ook lekker chillen, heerlijk chill! 

Weet je niet meteen welke soort Wobbel je moet aankopen? In deze blog vind je meer info.

 

Magnetisch bouwen 

Wauw, ken je de magnetische bouwtegels en blokken van Cleverclixx, Connetix of Magna-Tiles al? De fantasie én creativiteit worden volledig getriggerd met dit superleuke open-ended play speelgoed van Magna-Tiles! Je kindje maakt helemaal wat hij/zij zelf wil. Je maakt er de coolste 3D-bouwwerken mee.

De magnetische bouwstenen van Cleverclixx, Connetix Tiles en Magna Tiles stimuleren het ruimtelijk en technisch inzicht. De transparante kleuren zijn supermooi en geven dankzij het licht dat erdoor schijnt nog een extra dimensie. Superfijn speelgoed vanaf 3 jaar.

Moes Play

Moes Play is een Belgisch merk die kiezen voor tijdloze designs bij hun ontwerp van hun producten die passen in elk interieur. Moes stimuleert de spontaniteit van het spelen. Geen regels, je kind kiest zelf hoe hij of zij graag met dit leuke speelgoed speelt.

De speelblokken zijn gemaakt van een stevige foam, maar zijn tegelijk ook superlicht. Zalig dus om je kindje mee te laten spelen. Je vindt allerlei verschillende speelsets terug van Moes: Jeu De Moes, stapelblokken, maar ook superleuke badspeeltjes.

 

Dëna: bijt, ontwerp, leer 

Met het veilige, siliconen speelgoed van Dëna, kan je kindje echt alle kanten mee uit. Baby's gebruiken het zachte speelgoed als bijtspeelgoed, peuters leren er de kleuren en vormen mee, kleuters ontwerpen hun eigen bouwwerken en imaginatie om te maken wat zij zélf zien.

Dëna is de ideale open-ended play voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Bovendien mogen de siliconen items gewoon in de wasmachine en staan ze ook erg leuk als deco 😊!

Even enthousiast worden als wij? Great! We zetten alle spullen voor je op een rijtje, lekker gemakkelijk. Je shopt ze hier!

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden