Wanneer start je met potjestraining?

Als mama of papa kan je niet trots genoeg zijn wanneer je kindje voor de eerste keer pipi op het potje doet. Meteen aan zindelijkheidstraining beginnen? Kijk zeker goed naar de signalen van je kind. Elk kindje op zijn eigen tempo☺ !
Wanneer start je met potjestraining?

Als mama of papa kan je niet trots genoeg zijn wanneer je kindje voor de eerste keer pipi op het potje doet. Meteen aan zindelijkheidstraining beginnen?

Kijk zeker goed naar de signalen van je kind. Elk kindje op zijn eigen tempo☺ ! Zet je rustig neer & lees in deze blog alles over de potjestraining van jouw kleintje.

Wanneer beginnen met zindelijkheidstraining?

Gewoon op je kindje zijn/haar tempo. Het heeft geen zin om dit te overhaasten. Sommige kindjes zijn zindelijk op 22 maanden, anderen doen er wat langer over, dat is heel normaal!

We merken dat Belgische ouders er vaak sneller mee starten, wat uiteraard komt door de start van Belgische scholen vanaf 2,5 jaar, en waar geacht wordt dat kindjes zonder luier kunnen slapen/spelen. Ideaal is natuurlijk de zomervakantie, zodat je kindje thuis lekker met de blote billen kan lopen. 😃

(Op de foto's: De potjes van Babybjörn (vanaf € 28,50) zijn compact en ideaal voor potjestraining)

Hoe merk je dat je kindje er klaar voor is?

  • Je kindje laat merken dat hij of zij moet plassen of stoelgang maken.
  • Je kindje heeft een droge luier na een dutje.
  • Je kindje voelt zich lastig bij een volle luier.
  • Je kindje vindt het oké om even op het potje te blijven zitten.
  • Je kindje toont interesse in het potje en/of de toilet.

Yes, geeft jouw kiddo één of meerdere van bovenstaande signalen aan? Dan is hij of zij helemaal klaar om met de zindelijkheidstraining te starten!

(Op de foto's: De mooiste plaspotjes van Quax (€39,95))

Welke periode starten?

Je start best als je voldoende tijd hebt, een vakantieperiode is ideaal. Het heeft geen zin om te denken dat je je kindje "vlug" zindelijk kan maken. Neem hier vooral de tijd voor & ga zeker niet pushen. Je kindje moet dit op zijn of haar eigen tempo ontdekken.

Je kan samen een potje uitkiezen, of kiezen voor een exemplaar waarvan je weet dat je kindje deze fijn zal vinden. Gemakkelijke broekjes en onderbroekjes heb je best ook in huis :-)! 

Liever ineens op het toilet? Kies dan een fijne toiletbrilverkleiner en opstapje uit. (Op de foto: plaspotje van Bébéjou (€9,40))

 

Maak er een gewoonte van om op gestructureerde momenten op het potje te gaan. Bijvoorbeeld na een dutje of na een maaltijd. Geef het goede voorbeeld: zet het potje in de wc en laat je kindje gerust naar je kijken als je plast ;-). Monkey see, monkey do!

De handigste plaspotjes

Je vindt bij ons heel wat verschillende plaspotjes terug. Deze zijn stuk voor stuk erg handig, compact & ook nog eens makkelijk schoon te maken! Zo heb je de Quax my potty, dit plaspotje heeft een tijdloos design en match je meteen met je andere Quax goodies, cool!

Verder hebben we nog heel wat andere plaspotjes van Bébé-Jou, Liewood, Babybjörn & Luma. Voelt je kindje zich meer comfortabel met een stevige rugleuning? Dan raden wij zeker het Babybjörn Pienter Plaspotje of de Quax My Potty aan!

Extra motivatie nodig? Hoe leuk is het Made For Me Potty van Skip Hop! Handig en comfortabel en zijn uitneembaar potje maakt het onderhoud gemakkelijk. Bovendien kan je vochtige doekjes bewaren in de achterzijde én kan je kindje doen alsof hij/zij doorspoelt (inclusief écht flush geluid!) Als dat je kindje niet zal overhalen om pipi op het potje te doen? 🤩

Is jouw kindje helemaal klaar voor de potjestraining? Haal alles in huis & starten maar! Check hier alle plaspotjesbrilverkleiners en opstapjes.

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden

Winkelwagen

×

Subtotaal