De leukste cadeautjes voor je 2-jarige

De leukste cadeautjes voor je 2-jarige

Wordt je kindje binnenkort al 2 jaar? Wat een leuke fase! Je peuter kan nu wandelen (én lopen 😉), praten en krijgt interesse in heel veel dingen. Ook ga je nu bepaalde interesses ontdekken bij je zoon of dochter. Ben je op zoek naar een gepast cadeau? In deze blog vind je heel wat tips.

Je peuter van 2 krijgt steeds meer zelfbewustzijn en zoekt steeds vaker je grenzen op. De peuterpuberteit is aangebroken, hoera 🤣! In deze levensfase ontdekt je kleintje ook zo veel, dan is het ook ideaal om daarop in te spelen. Waarin heeft je kindje interesse? Imiteert hij/zij mama/papa of grote broer/zus? Dan is pretend-play speelgoed ideaal voor jouw peuter.

 

Pretend play!

Een peuter kent al heel wat delen van zijn/haar lichaam. Een dokterssetje is een ideaal cadeau (+ als je kindje bang is van de dokter, is zo'n super voor gewenning). Met een leuke pop of knuffel erbij, kan hij/zij een heel rollenspel ontwikkelen.

 

 

 

Een speelgoedkeukentje is ook altijd een topper voor kinderen vanaf 2 jaar. Liever een ijsjeskraam of winkeltje? 😊 Er is zoveel leuk peuterspeelgoed! Wedden dat je kindje alles "zelluf" zal willen doen!
Vanaf 2 jaar zal je kindje al zelf bepaalde kledingstukken kunnen aan- en uittrekken. De stap naar leuke verkleedkleren is dan perfect. Een mooi prinsessenkleed of piratenpak? Een astronautenpak of leeuwenkostuum? Fun verzekerd met onze verkleedkleren!

 

 

Wakker de fantasie van je 2-jarige aan met 'pretend play'. Hoe cool zijn de stokpaardjes van By Astrup? Net een echt paardje om in galop te springen! Ook goed voor de grove motoriek van je peuter.

 

 

Timio: Dé vervanger van de i-pad!

Dé vervanger voor het scherm (televisie of i-pad): Timio!
Timio is een interactieve en educatieve audio- en muziekspeler zonder beeldscherm dat de fantasie stimuleert en de woordenschat vergroot. Timio is perfect om mee te spelen vanaf 2 jaar, want makkelijk te bedienen met kleine kinderhandjes. De magnetische disks zijn eenvoudig te vervangen door je peuter. Zo leert je peuter over verschillende kleuren, groente en fruit, dieren, of kan hij/zij verhaaltjes beluisteren of liedjes leren. Wordt je kindje ouder?
Dan zijn er ook heel wat spelletjes. Timio is fijn voor kinderen tot 8 jaar. 😊

 

 

 

Crea peuters

Voor de creatieve kiddo's: de stempels van Créa Lign zijn lekker groot; dus perfect voor de kleine handjes! Ook de doodle boekjes van Jaq Jaq Bird zijn perfect voor peuters en leuk voor on-the-go, bijvoorbeeld op restaurant op of vakantie. Geen geknoei met vlekken of stof, met de stofvrije krijtjes teken je op de zwarte afwasbare bladeren. Handig 😁!

 

 

 

 

Het eerste gezelschapsspelletje 

Let's play a game! Met een tweejarige kan je de eerste eenvoudige gezelschapsspelletjes spelen. Memory is ideaal om mee te starten: zoek de leukste kaartjes bij elkaar, wie weet wint je peuter wel van jou! 😃 Ook Kwartet is een leuk spelletje om mee te starten. 

 

 

 

Op wieltjes

Ideaal cadeau voor je 2-jarige? De eerste (loop)fiets! Een loopfiets stimuleert de motorische ontwikkeling en het evenwicht van je kids en maakt de overgang naar de pedalen makkelijker. Zowel de First Go loopfiets van Banwood als de Trybike (met 3 of 2 wielen) zijn superfijn als eerste fiets. Kies je liever voor pedalen? Dan zijn er de supermooie driewielers van Banwood of Foxrider, geïnspireerd op het oldschool retro ontwerp. 


 

 

 

Open-ended play is altijd goed!

Met een Wobbel kan je echt alles wat je er zelf mee bedenkt; een balansbord, een schommel, een brug, een winkeltje, een hut, een opstapje, een racebaan, een stoel,  een poppenkast, een goal? Ook superleuk: wobbelturnen of wobbelyoga 😀! De perfecte open-ended play, dus! Spel zonder regels. Moe na het spelen? Met het zachte wobbeldeck tover je de wobbel om in een chillplekje.

Ook Stapelstein is een ideaal  geschenk voor peuters! Wat maakt hij/zij? Een springparcours of een balanceerstoeltje? Het is allemaal mogelijk met de stenen van Stapelstein!
Ook Modu is fijn voor de fijne en grove motoriek: Een raket, racewagen, of wipplank? Je kan het je zo gek niet bedenken of het is mogelijk met  de modulaire zachte blokken van Modu! 😍 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden