De leukste cadeaus voor je 3- of 4-jarige

De leukste cadeaus voor je 3- of 4-jarige

Wordt je kindje binnenkort  3 of 4 jaar? Dat wordt stilaan een grote kleuter 😉! Op deze leeftijd gaan de kinderen steeds meer samen spelen,  gaan ze naar school en kunnen ze al heel wat "tateren" 😃! Wellicht doet je kiddo jou nog steeds vaak na en is er behoorlijk veel ruimte voor fantasie, yay! 

Benieuwd welk speelgoed perfect is voor ieder kind van 3 en 4 jaar? Lees dan zeker verder.

 

Open-ended play

Open-ended play is altijd een winner. No limits, just play & fun. Op deze leeftijd heeft een kind een énorme fantasie, net daarom dat open-ended play zo fijn is. Je kind kan zelf bepalen hoe het spel gaat, zonder dat een volwassene het bepaalt.

Bovendien verruimen open-ended toys de cognitieve skills van je mini-me.

 

 

 

 

Bouwen lukt al prima als 3-jarige. Houdt je kindje ook zo van torens bouwen? Dan zijn de magnetische blokken en tegels van Magna-Tiles zéker een hit. (Wij noemen ze zelfs dé hit van het najaar 😃!)

De Magna Tiles stimuleren het ruimtelijk en technisch inzicht. De transparante kleuren zijn supermooi en geven dankzij het licht dat erdoor schijnt nog een extra dimensie. Je maakt er de coolste 3D-bouwwerken mee en het is goed voor de fijne motoriek.

Ook de grote bouwblokken van Modu zijn sowieso een hit voor de bouwers! De zachte stenen zijn superleuk en makkelijk om in elkaar te zetten.

'Reisje rond de wereld' spelen? 'The floor is lava'? Met de stapelstenen van Stapelstein ontwerpt zoon- of dochterlief zijn eigen parcours! Cool!

 

 

Way To Play

De flexibele autobaan WaytoPlay is fantastisch speelgoed voor elk kind dat dol is op auto's. Met de rubberen banen, ontwerpt je kind gewoon zelf zijn/haar eigen autoparcours. Je gebruikt deze op eender welke ondergrond, zelfs in bad 😃! 

De supercoole retro auto's van Candylab passen er uitstekend bij en zien er gewoon heel leuk uit.

 

 

 

Pretend Play

Net als bij de jongere kinderen is ook bij kinderen van + 3 jaar een pretend-play spelletje een dikke hit. Met hun behoorlijke fantasie spelen ze al een heel spel of dagdagelijkse activiteit van mama of papa na. Vanaf 3 jaar beginnen kinderen ook echt samen te spelen en dat vinden ze erg leuk.

Een speelgoedkeukentje  of winkeltje is ook nog steeds een topper voor jouw kind.

 

Je kan het spel ook uitbreiden met wat extra's: een houten weegschaal bijvoorbeeld, om het begrip 'zwaar' of 'licht' aan te tonen of met een kassa en speelgeld om te leren tellen.

Poppenhuis love

Speelt je kindje ook allerlei situaties na? Dan is een poppenhuis zéker een goede zet. Het poppenhuis inrichten, de poppetjes namen geven en daily life situaties naspelen, so much fun! 

Het poppenhuis van Little Dutch is supermooi en wordt geleverd met een basisset interieuritems, maar kan je steeds uitbreiden. 

 

Ook dé hit voor deze leeftijd? De mooie muisjes met accessoires van Maileg. Een schattig babymuisje in een luciferdoosje als bedje, mama en papa muis in een grote sigarenkist. En kijk die lieve accessoires en meubeltjes eens? Te cute om te verzamelen. 

 

Game time!

Je kleuter kent nu al heel wat begrippen en speelt graag spelletjes met mama of papa. Mens erger je niet, Domino en Ganzenbord shop je nu ook in een heel mooi en eigentijds jasje! 🤗 Superleuk om samen te spelen én erg leerrijk.

Je kleine flamingo leert zo zijn/haar (wiskundig) inzicht te verbeteren, samen te spelen, zijn/haar beurt afwachten... Bovendien zal door een eenvoudig spel te spelen ook het zelfvertrouwen van je kindje groeien.

 

Ook (samen) een puzzel maken, is goed voor het denkproces. Start niet meteen met een ingewikkeld exemplaar, maar zorg voor een puzzel op maat. Op onze website vind je meer dan 170 verschillende puzzels.

 

Creatief aan de slag

Tekenen, kleuren, schilderen en knutselen, yay! We vinden het bij De Gele Flamingo erg belangrijk om de creativiteit van je kindje te stimuleren! 

De creasets van Tiger Tribe zijn een echte aanrader vanaf 3 jaar. De sets zijn compact en compleet, leuk ook om mee te nemen op vakantie of op restaurant. Te koop in verschillende uitvoeringen.

Liever boetseerklei?  Dan is de 100% organische speelklei van Ailefo echt iets voor jou! No nasty ingredients en supermooie kleuren! 

 

Liever niet te veel opruimwerk? 🤫 Check de creatieve magneetsets van Janod en Tiger Tribe!  Met de magneten kan je aan de binnenkant van de doos een een heleboel magneetcreaties maken. Goed om de creativiteit en concentratie te stimuleren. 

 

 

Op wieltjes

Let's ride! Een step is een topcadeau voor je 3- of 4-jairge! Hoe mooi is de step van Banwood? De step is verstelbaar in drie verschillende hoogtes en groeit zo mee met je kindje.

De rubberen handgrepen en het antislip stuk om op te staan zorgen voor een goede grip. 

Liever iets flitsender? 😃 De Highwaykick 3 van Scoot and Ride heeft led-verlichting in de wieltjes. Zooo cool!

 

Een échte fiets met trappers? De Banwood fiets (16 inch, vanaf +-4 jaar) met houten pedalen en aluminium frame is perfect om je kindje te leren fietsen. Het vintage, scandinavische design is voorzien van lichten en reflectoren en dus helemaal safe! Bijpassende helm erbij en je kiddo is ready to go!  

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden