32 weken zwanger? Pak je kraamtas

In het derde trimester van je zwangerschap beland? Dan kan je misschien wat hulp gebruiken bij het inpakken van je kraamtas/vluchtkoffer/ziekenhuiskoffertje.

Wanneer start je nu precies met inpakken? Wij raden steeds aan om te pakken rond de 32ste week zwangerschap, zo ben je zeker goed voorbereid ;-)!

32 weken zwanger? Pak je kraamtas

In het derde trimester van je zwangerschap beland? Dan kan je misschien wat hulp gebruiken bij het inpakken van je kraamtas/vluchtkoffer/ziekenhuiskoffertje.

Wanneer start je nu precies met inpakken? Wij raden steeds aan om te pakken rond de 32ste week zwangerschap, zo ben je zeker goed voorbereid ;-)!

Stress is niet nodig! Download hier onze handige checklist. Zo ben je zeker dat je niets vergeet. Hieronder geven we alvast nog enkele tips en toppers die niet mogen ontbreken in jouw koffertje.

 

Nooit te veel rompertjes

Het cliché is waar, je hebt nooit genoeg rompers! Een lekkende luier is (helaas) iets wat de eerste maanden wel eens voorkomt, dus een extra rompertje kan geen kwaad. Tip: koop niet te veel iniminimaatjes want je baby'tje zal groeien als kool. Deze superzachte rompers van Susukoshi en Konges Slojd zijn perfect voor een newborn baby en rekken goed mee. Wij zijn verliefd op de kleuren en lieve printjes. 

 

 

 

2. Het eerste pakje

Je denkt er misschien nog niet over na, maar het eerste pakje dat jouw baby'tje zal dragen na de geboorte is toch een uniek stuk, bovendien zal dit later veel nostalgische herinneringen opwekken. Kies voor een zacht exemplaar van organisch katoen, zoals eentje van Konges Slojd.

 

 

 

3. Een lief, zacht mutsje

Na 9 maanden lekker warm in mama's buik genesteld te hebben, houd je je baby gezellig warm met een newborn mutsje. Met een hoofd dat een derde van hun lichaam beslaat en een open fontanel verliezen baby’s snel veel warmte. Deze lieve effen katoenen muts met handig touwtje om rond het hoofdje te knopen zijn van The Simple Folk  de muts met printje van Jollein .

 

 

 

4. Krabwantjes voor die mini-handjes

Omdat je je baby zijn nageltjes nog niet meteen mag knippen, maar je baby door de nog ongecontroleerde bewegingen zichzelf wel een durft krabben, zijn krabwantjes aan te raden. Superschattig! De wantjes op de foto zijn van het Belgische Coco & Pine.

  

 

 

5. De zachtste sokjes

De temperatuur van de voetjes is een uitstekende graadmeter om te checken of de warmteregulatie van je kindje in orde is. De hoge sokjes van The Simple Folk  en Collégien blijven goed aan. En hoe lief zijn deze teddy slofjes van Nanami?

 

 

 

 

6. De eerste knuffel

Ook zo leuk om uit te zoeken. De favoriete knuffel van jouw kindje. Kies voor een zacht exemplaar dat goed in de kleine handjes past of een knuffeldoekje dat je aan het speentje kan vastmaken. Eentje gevonden dat je mooi vindt? Leg het knuffeltje dan alvast bij jou in bed alvorens je kindje geboren wordt. Zo ruikt deze alvast naar mama :-)!

 

 

 

 

7. Een warm dekentje

Niet zo fan van het printje in het ziekenhuis? Neem je eigen dekentje mee. Kies, afhankelijk van het seizoen, voor een katoenen of wollen exemplaar dat je ook kan gebruiken in de maxi cosi. 

 

 

8. (Never enough) hydrofiele doeken

 

In allerlei soorten en maten. Handig tijdens het voeden, om in te bakeren, als dekentje, bij het verschonen of om je baby af te drogen. Hydrofiele doeken zijn onmisbaar!

 

 

 

 

9. Speentjes in allerlei vormen en maten

Superschattig, die mini-speentjes. Maar welk speentje kies je nu?

 Lees hier meer over de keuze van een speentje.

 

 

 

Welke kraamtas neem je mee naar het ziekenhuis? Wij raden een zo groot mogelijke tas aan. Je zal immers met meer spulletjes mee naar huis gaan ;-)! Of verdeel je spulletjes voor de baby en voor jou in twee tassen.

De Gele Flamingo heeft een ruim aanbod luiertassen.

Onze favorieten? Deze extra large weekendtas van Childhome of de Melvin luiertas van Liewood!


0 reacties

Laat een reactie achter

Reacties moeten eerst goedgekeurd worden vooraleer ze gepubliceerd worden